Maribor ukinuo suspenziju Zahoviću, ali Savez ne

Sve zbog sporne izjave

Maribor ukinuo suspenziju Zahoviću, ali Savez ne

Nogometni klub Maribor je na večerašnjoj sjednici odlučio ukinuti suspenziju Zlatku Zahoviću, koji će nastaviti obavljati funkciju sportskog direktora kluba iz Ljudskog Vrta.

Zahovićeva suspenzija trajala je tri sedmice, a do nje je došlo nakon jedne prepirke sa novinarom nakon utakmice protiv Krškog.

Na prosto novinarsko pitanje vezano za slabu posjetu na stadionu, Zahovć je uzvrastio sljedećim riječima: "Hoćeš samo da provociraš. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije", kazao je sportski direktor Maribora, aludirajući na nedavnu smrt novinarevog oca.

Maribor je zvanično potvrdio ukidanje suspenzije Zahoviću, a u službenom obavještenju je navedeno da se klub više neće oglašavati po ovom pitanju.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Međutim, kazna koju je Nogometni savez Slovenije izrekao Zlatku Zahoviću ostaje na snazi, a to je šestomjesečna zabrana obavljanja svih fudbalskih funkcija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi