Zahović spasio Maribor u Ljubljani

Tomić i Olimpija blizu naslova prvaka

Zahović spasio Maribor u Ljubljani

M. Šljivak

Veliki derbi slovenačkog prvenstva odigrali su večeras u 25. kolu ljubljanska Olimpija i aktuelni prvak Maribor, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo (1:1).

Ljubljanski tim juriša prema naslovu prvaka Slovenije. Prije ovog kola imali su 10 bodova više od Maribora, a razlika je nakon večerašnjeg duela ostala ista.

Oba pogotka u derbiju viđena su u drugom poluvremenu ovog duela. Olimpija je povela u 69. minuti golom Apaua, da bi goste poraza spasio Luka Zahović golom za 1:1 u 82. minuti meča.

Za Olimpiju je kompletan meč odigrao Tomislav Tomić, dok je na drugoj strani Jasmin Mešanović šansu za igru dobio u 79. minuti meča.

Olimpija je jako blizu tiule prvaka, ali će do kraja morati da odigraju sasvim ozbiljno i na visokom nivou.

Prva liga, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Olimpija - Maribor 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi