Mariborčani su očekivali poziv Prosinečkog, ali baš i ne na adresu Dine Hotića

Tri bh. internacionalca u Mariboru

Mariborčani su očekivali poziv Prosinečkog, ali baš i ne na adresu Dine Hotića

E. Škorić

Dva od tri u Mariboru, rekli bismo. Kenan Pirić i Dino Hotić dobili su poziv Roberta Prosinečkog za naredne mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pirić je još ranije dobio poziv i već tradicionalno je golman Maribora na spisku Prosinečkog, a u Mariboru smo dobili još jednog Zmaja.

Nakon što je Dino Hotić dobio saglasnost da može da nastupa za zemlju svojih roditelja, iako je rođen u Ljubljani, ubrzo ga je pozvao Prosinečki u nacionalni tim, pa će ovaj ofanzivni veznjak biti u konkurenciji za mečeve protiv Finske i Grčke u Zenici.

Mariborčani su se nadali još jednom pozivu nakon Pirića, ali nisu očekivali da će on otići na adresu "Slovenca".

Vjerovali su, naime, da će poziv biti upućen napadaču Jasminu Mešanoviću, no očigledno on trenutno nije u opticaju kod Prosinečkog i morat će još raditi da bi dobio poziv u najjaču selekciju BiH.

Dvadesetsedmogodišnji napadač sakupio je 14 nastupa za U21 reprezentaciju BiH, a samo jednom je zaigrao za seniorski tim i to u prijateljskom meču protiv Poljske prije osam godina, kada su uglavnom igrali igrači iz Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ove sezone Mešanović je na 10 mečeva postigao dva gola uz dvije asistencije u Prvoj ligi Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi