O njima se slabo priča, a lideri su prvenstva: Kapiten najavljuje nastavak niza

Ćavar pred Slogu

O njima se slabo priča, a lideri su prvenstva: Kapiten najavljuje nastavak niza

Eldar Ganibegović

Nakon nepotpunih pet kola, NK Široki Brijeg lider je Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim s Pecare osvojio je 10 poena iz četiri utakmice i trenutno je prvi na tabeli i jedini neporaženi tim u dosadašnjem dijelu prvenstva.

U prošlom kolu nisu igrali hercegovački derbi koji je Zrinjski odgodio zbog nastupa u Konferencijskoj ligi, a sutra u okviru šestog kola gostuju kod Sloge.

Uoči ovog meča svoj komentar dao je Marijan Ćavar, jedan od nosioca igre i kapiten Širokog Brijega.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv dobre momčadi koja je zabila najviše golova do sada. Pokušat ćemo iskoristiti neke njihove mane i tražiti put do novih bodova", istakao je Ćavar.

Šef stručnog štaba Ivica Barbarić u utakmici protiv novoga premijerligaša neće moći računati na povrijeđene Vinka Rozića i Božu Vukoju te viroznog Juraja Ljubića.

Iako će izostanak Bože Vukoje biti veliki hendikep za Plavo-bijele u Modriči, kapiten Marijan Ćavar vjeruje u nastavak pozitivnog niza Širokog Brijega:

"U pozitivnom smo nizu i nadam se kako će tako i ostati i nakon gostovanja kod Sloge u Modriči".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica se igra sutra s početkom u 19 sati.

Podsjetimo, šesto kolo večerašnjom utakmicom na Bilinom polju otvaraju Sarajevo i Sloboda (20:00). 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tmm1987
Željo ih pojeo na grbavici,samo sretno izvukli bod
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti