Hrvatska stijena od igrača nakon savršene sezone spremna za transfer života: "Prvo Euro, a onda..."

Marin Pongračić je bio sjajan u Lecceu

Hrvatska stijena od igrača nakon savršene sezone spremna za transfer života: "Prvo Euro, a onda..."

Admin Čaušević

Zlatko Dalić je objavio preliminarni spisak putnika za Evropsko prvenstvo. Oko brojnih imena ne bi trebalo biti dileme, a siguran za nastupe u Njemačkoj je i defanzivac koji je odigrao najbolju sezonu u karijeri.

Marin Pongračić je jedan od igrača koji nisu rođeni u Hrvatskoj, ali se zbog svog porijekla odlučio za Vatrene. Trenutno nastupa za Lecce i bio je sjajan u sezoni na izmaku u Serije A.

Pongračić definitivno nije najzvučnije defanzivno ime u taboru Hrvatske, međutim ako se pogleda forma ostalih štopera za 26-godišnjaka se može reći da je bio najbolji hrvatski centralni bek u sezoni na izmaku.

Dalić ga i nije previše koristio posljednjih godina. Do utakmice u martu na turniru u Egiptu stameni štoper za Vatrene nije igrao tačno dvije godine, čak ga nije znalo biti ni u rosteru.

Međutim, nakon fantastične sezone u dresu Leccea Pongračić je potpuno zasluženo završio u kadru za Evropsko prvenstvo, a ozbiljno se nameće da bude i u startnoj postavi.

Ljetos je nakon posudbe i definitivno prešao u Lecce. Plaćen je skromnih 1.6 miliona eura, da bi tokom sezone eksplodirao i upisao čak 35 nastupa u Seriji A.

Oglasi

Ipak, upitno je da li će i sljedeće sezone igrati na stadionu Via del'Mare pošto je u italijanskim medijima i sam najavio mogućnost odlaska.

Pongračić u dresu Hrvatske u meču protiv Egipta

"Trenutno sam igrač Leccea i sretan sam ovdje. Želim odigrati dobro Evropsko prvenstvo i zatim se malo odmoriti. Onda ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je Pongračić.

Igrao je 193 cm visoki štopera ranije u klubovima kao što su Wolfsburg i Borussija Dortmund, ali dojam je da je igrački potpuno sazrio i najviše napredovao u Lecceu.

"Poseban je osjećaj nositi dres reprezentacije, biti pozvan je nevjerovatno jer je Europsko prvenstvo jedan od najvećih turnira. Spreman sam i želim dati sve od sebe."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tu su vrhunski igrači poput Modrića, Brozovića, Perišića i Kovačića među ostalima, tako da od njih mogu puno naučiti jer nikada neću biti sa svima njima tako dugo."

"A onda ima mnogo talenata, mi smo mala zemlja, ali koja s vremenom daje velike igrače", rekao je Pongračić italijanskim novinarima o reprezentaciji Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi