Marinović: Jači smo nego jesenas i svi znaju šta želimo

Trener Zrinjskog najavio derbi i ostatak sezone

Marinović: Jači smo nego jesenas i svi znaju šta želimo

Danas je u prostorijama HŠK Zrinjski održana press konferencija na kojoj se prisutnim obratio trener Plemića Vinko Marinović.

Trenutno drugoplasiranu ekipu prvenstva u 19. kolu očekuje duel protiv Sarajeva, a ta utakmica okarakterisana je kao jedan od dva derbija kola.

"U pripremama smo odradili sve ono što je bilo planirano i spremni smo za dvanaest utakmica koje nas čekaju. Nema potreba da opet ponavljamo naše ambicije, jer svi znaju što želimo", rekao je Marinović, te nastavio:

"S nama su i dalje svi igrači koji su iznijeli prvi dio sezone, a momčad smo dodatno osnažili provjerenim pojačanjima. Dakle, sigurno smo jači nego što smo bili. Jesenas smo bili dosta čvrsti u defanzivi i to ćemo pokušati zadržati, a napadački segment igre ćemo pokušati još više popraviti, odnosno nastaviti tamo gdje smo stali u završnici jeseni kada smo bili vrlo učinkoviti".

Trener Zrinjskog istakao je da je pritisak sastavni dio posla u ekipi koja želi osvajati titule, a potom se dotakao i predstojećeg derbija:

"Sarajevo je napravilo dosta promjena u svom sastavu, tako da je to dosta drugačija momčad u odnosu na prvi dio sezone. Ove sezone smo već igrali dva puta, tako da više-manje znamo što nas čeka, iako u tim ogledima na klupi Sarajeva nije sjedio kolega Miodrag Ješić. Znamo što želimo, kako u ovom derbiju protiv Sarajeva, tako i u svakoj od utakmica koje nas čekaju do kraja prvenstvene utrke. Ne želimo se zavaravati da će biti lako, jer će se za svaki bod voditi velika borba".

Vinko Marinović ističe da je zdravstveni bilten u njegovom timu gotovo idealan:

"On je manje-više iskristaliziran, ali ne bih ga otkrivao. Imamo još jedan trening za odraditi, a nakon njega ću odlučiti kojih osamnaest igrača će konkurirati za utakmicu", zaključio je trener Mostaraca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva igra se u nedjelju s početkom u 15 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi