Selektor U-21 reprezentacije BiH za SportSport.ba

Marinović: Portugal je uz Španiju najbolji u Evropi

Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH okupila se u Zenici, gdje će se pripremati za narednu utakmicu, koja je na rasporedu 10.oktobra u Trening centru u Zenici. Protivnik našim mladim Zmajevima je selekcija Portugala, inače prvi favorit u ovoj grupi.

Ekipa SportSport.ba prati sve reprezentativne selekcije BiH, tako da smo i ovo okupljanje iskoristili priliku da razgovaramo sa selektorom Vinkom Marinovićem o pripremama, problemima u igračkom kadru, selekciji Portuala...

"Imamo dosta povrijeđenih igrača i to na pozicijama gdje nemamo neku širinu. Mihojević se povrijedio na zadnjem treningu Sarajeva, od ranije su povrijeđeni Redžić i Hadžiahmetović, dok Memija ima kartone. Imamo dosta problema, ali na nama je da u ovih nekoliko dana pronađemo igrače koji će pomenute adekvatno zamijeniti. Kada je u pitanju Portugal, oni su uz Španiju sigurno jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi", ističe Marinović.

Portugal u Zenicu dolazi u najjačem sastavu

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Njihovi igrači igraju u vrhunskim klubovima, gdje su većinom i standardni, odnosno imaju veliku minutažu. Pred nama je jedna utakmica u kojoj je nekada možda i čast samo sudjelovati, na mojim igračima je da protiv tako kvalitetnog protivnika daju maksimum. Da bi ostvarili pozitivan rezultat protiv Portugala moramo biti i iznad svojih mogućnosti. Po mojim informacijama oni dolaze u najjačem sastavu, radi se o selekciji koja je dosta disciplinovana pored toga što imaju to znanje i tehniku. Njihovi igrači su izuzetno kvalitetni, Dias igra u Fiorentini, Neves u Wolverhamptonu, Sanches u Swansea, Guedes u Valenciji, ostale a ne nabrajam. Oni igraju ultra ofanzivno, imaju veliki posjed lopte i tako dolaze do pozitivnog rezultata. Na nama je da se što bolje pripremimo i pokušamo se suprotstaviti na pravi način" kazao je za SportSport.ba Vinko Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti