Mlada reprezentacija BiH će za nekoliko dana odigrati susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala. Premda su Portugalci favoriti, optimizma u našem taboru ne nedostaje

Optimizam u bh. taboru

Menalo: Portugalci su favoriti, ali zašto ih ne bismo opet pobijedili?

U taboru mlade reprezentacije BiH ne nedostaje optimizma pred nadolazeći susret sa Portugalom.

Svjesni su izabranici Vinka Marinovića ih čeka izuzetno težak posao, međutim učinit će sve kako bi slavili protiv domaćina i samim tim izborili plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.

"Prije početka kvalifikacija Portugal je bio najveći favorit u skupini, tako i sada ostaje. Mi smo njih pobijedili u prvoj utakmici i ne vidim zašto to ne bismo ponovili. Čitave kvalifikacije su nam stale u tu jednu utakmicu i sada idemo dati sve od sebe i pokušati izboriti baraž", kazao je mladi reprezentativac Luka Menalo prilikom obraćanja novinarima, pa dodao:

"Možemo vidjeti iz primjera Rumunije koja ih je pobijedila na njihovom terenu da je to moguće i ne vidim zašto i mi ne bismo uradili to isto. Ako izborimo odlazak u baraž onda mogu biti zadovoljan..."

Utakmica se, podsjetimo, igra 16. oktobra na stadionu „Maritimo“ u Funchalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti