Veliki kiks Italiju odveo u baraž, Švicarci slave, Englezi s 10:0 ovjerili kartu za Katar!

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Veliki kiks Italiju odveo u baraž, Švicarci slave, Englezi s 10:0 ovjerili kartu za Katar!

E. Škorić

U ponedjeljak su igrani mečevi evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

U grupi C je bilo najzanimljivije i najuzbudljivije jer su se Italija i Švicarska borile za prvo mjesto i direktan plasman na Mundijal. Obje selekcije imale su po 15 bodova, pa je odlučivala i gol razlika.

Italijani su gostovali kod Sjeverne Irske, ali su razočarali i odigrali samo 0:0, tako da je Švicarskoj pobjeda nad Bugarskom (4:0) bila dovoljna da završi prva, dok će evropski prvaci morati u baraž.

Švicarci su večeras od početka do kraja napadali Bugare i konstantno željeli dati pogodak. No, tek u 48. minuti Okafor uspijeva slomiti goste, a u 57. minuti Vargas pogađa za 2:0. Kasnije je VAR poništio zbog ofsajda još dva gola Švicarcima, ali su uspjeli dati i treći gol a strijelac je bio Itten, a na kraju i četvrti. Freuler je okončao meč s golom.

Bilo kako bilo, oni večeras slave, idu na Svjetsko prvenstvo zahvaljujući slabom izdanju Azzurra ili bolje rečeno čvrstoj odbrani Sjeverne Irske.

U grupi I Engleska je ovjerila direktan plasman na SP nakon što je razmontirala u gostima San Marino sa 10:0, a samo na poluvremenu bilo je 6:0. Kane je postigao četiri gola, Maguire, Smith Rowe, Abraham, Saka i Mings po jedan uz jedan autogol i jedan poništen gol bog faula.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U drugom susretu Poljska, koja ide u baraž, poražena je bez Roberta Lewandowskog s 2;1 od Mađarske, dok je Albanija tek s 1:0 pobijedila Andoru.

U grupi F sve se znalo ranije. Danska je izborila SP, Škotska u baražu. Škoti su Dancima večeras nanijeli prvi poraz (2:0), dok je Izrael u efikasnom meču s 3:2 pobijedio Farske otoke, a Austrija je s 4:1 bila bolja od otpisane Moldavije.

Top Komentari

King_Kenny
...zao mi Makedonaca,nastelit ce im ili Portgal ili Italiju,100%.
19 1
Sloboda
Bravo Švicarska
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi