Dramu večeri očekujte u grupi C: Gol razlika odlučuje

Italija ili Švicarska?

Dramu večeri očekujte u grupi C: Gol razlika odlučuje

E. Škorić

Ponedjeljak nam donosi izuzetno zanimljiv nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Kataru 2022. godine.

Najveća uzbuđenja večeras očekuju se u grupi C u kojoj nastupa aktuelni evropski prvak Italija.

Italijani gostuju Sjevernoj Irskoj i pokušat će zadržati prvo mjesto ispred Švicarske, koja ima jednak broj bodova (15). Švicarci večeras dočekuju Bugarsku i naravno obje selekcije igrat će da daju što više golova.

Italijani imaju +11, a Švicarci +9 gol razliku, ali možemo reći da Švicarska iako manje kvalitetna od Azzurra, ima "lakšeg" rivala i još igra kod kuće, tako da je za očekivati da pokuša nadoknaditi za dva gola zaostatka.

U slučaju da gol razlika bude ista, naprimjer +14, sljedeći je kriterij ukupan broj pogodaka. Ako su i u tome selekcije izjednačene, ide se u međusobne omjere, a oni su takvi da su oba puta remizirali u kvalifikacijama, ali Švicarci imaju prednost jer su zabili gol u gostima (1:1, 0:0).

U grupi F sve je poznato, Danska ide na Svjetsko prvenstvo, a Škotska u dodatne kvalifikacije. Danci će u Škotskoj pokušati doći do pobjede čime bi bili jedina reprezentacija koja je završila grupu sa maksimalnim učinkom. Do sada su primili jedan gol i to - pazite sad - od Farskih otoka!

U grupi I nas očekuje rasplet, no tamo se sve zna. Englezi idu na Mundijal direktno jer teško da mogu da izgube od San Marina, a Poljska će u baraž. Ona bez Roberta Lewandowskog dočekuje Mađarsku...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Svi mečevi današnjeg programa kvalifikacija za Mundijal igraju se od 20:45 sati.

Reprezentacije koje su se već plasirane na Svjetsko prvenstvo: Katar (domaćin), Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija i Srbija. U baražu su trenutno Vels, Rusija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Švedska te Austrija i Češka iz Lige nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi