13

Komentari (13)

Eduard
Kod nas niti jedan igrac nije prosao vojni rok pa opet ne mozemo Francuskoj nista ??
Nizace
Pa Causevicu ko tebi dade da pišeš? Svica vojno neutralna! Nema vojsku papak jedan. E koja si ti nepismena budaletina u om
Rajvosa2019
Nije tacno, naravno da imaju vojsku - provjeri prvu - pa onda pisi takve komentare
Saimai1316
Bogami si ti neinformisan,jeste vojno neutralna ali je vojni rok obavezan,i mala ispravka nije vise do 30 godine obavezno placanje za one koji nisu sluzili vec do 37 godine zivota,meni ostala jos godina
Mepa
Cuj ovog svicarska ima vojsku i sluzenje vojnog roka je obaveza. Ko je pametan iskoristi vojsku jer dobijas recimo kao vrstu plate ako zivis kod roditelja mozes para da ustedis jer smjestaj i obroke imas i kasarnama.
Ars412
Ima vojsku drug.. i obavezan vojni rok
E.Car
Ako su vojno neutralni nisu vojno nesposobni. Ja da se pitam obavezno bih vratio vojni rok i u BiH i to minimalno 6 mjeseci.
Baš si bistar.Prvo nešto nauči ili se raspitaj o nečemu pa onda piši.Ili vidi u živo.A ne neupućen lupetati.Kad sam se vraćao iz Zuricha preko Belinzone i Lugana prema Italiji u vlak je ušao nekakav vojnik.Pitam ga ko je i šta je kaže rezervista ide na vježbe i gađanja.Nije kaže aktivni vojnik profesionalac.Dakle ko u bivšoj državi postoji rezerva plus aktivna vojska.I kakve veze ima što je Švicarska neutralna?Pa i mali Vatikan koji je svećenićka država ima nezvaničnu vojsku,Švicarsku gardu.
SalkoSelman
Ako posjeduješ Švicarski pasoš vojni rok u Švicarskoj je obavezan! Imaš mogućnost da ne ideš, ali moraš da platiš, rijetko ko plaća. S toga ne lupaj !
Tz_Niko75
Nije redovan rok ali se mora u sluzbu. Ko nece pusku ima lopata. Ne provaljuj se.
vedin
@Nizace ako nema vojsku kako je onda za sigurnost Vatikana zadužena Švicarska garda? hahahahaha
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.