Krivac je Lewandowski: "Sebičan čovjek jer šuti o svemu što se dešava"
Foto - EPA

Mario Gomez sasvim otvoren

Krivac je Lewandowski: "Sebičan čovjek jer šuti o svemu što se dešava"

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski (33) ima namjeru napustiti Bayern u ljetnom prijelaznom roku, a navodno je poljskom fudbaleru višegodišnji ugovor ponudila Barcelona.

Dosta se u posljednje vrijeme priča o odlasku Lewandowskog. Iz kluba opovrgavaju navode da je Poljak postigao dogovor s Barcelonom, a Lewa s druge strane šuti.

Nekadašnji napadač Bayerna Mario Gomez smatra da je u ovom slučaju Lewandowski previše sebičan i da bi trebao javno reći šta će učiniti.

"Iskreno, smatram ga velikim napadačem. Ali, u trenutnoj situaciji je previše sebičan jer šuti o svemu što se dešava. Vjerujem da to uznemirava ostatak ekipe i da dosta utječe na njihovu igru", rekao je Gomez.

Mario Gomez je za Bayern igrao od 2009. do 2013. godine. Bio je zaista sjajan i zabio je 113 golova u 174 nastupa.

Čuveni menadžer posvađao Bayern i Lewandowskog: Ništa više neće biti isto

Napadač Bayerna iz Minhena Robert Lewandowski (33) lako bi mogao napustiti redove bavarskog velikana u ljetnom prelaznom roku, a posebne zasluge za to ima kontroverzni agent Pini Zahavi koji je uzrok problema koje u posljednje vrijeme imaju klub i fudbaler.

Oglasi

Robert Lewandowski je godinama unazad glavna napadačka snaga minhenskog Bayerna. Njegovi golovi su donijeli dosta radosti ekipi iz Minhena, a on je postao jedan od najboljih napadača svijeta.

Ipak, sve se češće priča o njegovom odlasku iz kluba. Pregovori oko produžetka saradnje ne idu dobro i navodno 33-godišnji napadač ozbiljno razmišlja o promjeni sredine.

Čovjek koji je zakuhao sve između Bayerna i Lewandowskog je čuveni agent Pini Zahavi. Uspio je uvjeriti poljskog fudbalera da ga Bayern ne cijeni kao druge zvijezde tima te da ga planiraju zamijeniti Erlingom Haalandom.

Kao primjer Zahavi je naveo Davida Alabu kojem rukovodstvo bavarskog velikana nije željelo povećati platu zbog čega je ovaj otišao u Real Madrid, te mu je preporučio da bi bilo najbolje da prihvati ponudu drugog kluba jer je od Bayerna neće dobiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove riječi su itekako utjecale na Lewu. On je povjerovao Zahaviju, a i Bayern se potrudio da sve izgleda upravo tako jer mu nisu spremni ponuditi višegodišnje produženje saradnje.

Izvjesno je da bi fenomenalni napadač na kraju ove sezone mogao promijeniti tim. Kao novi klub spominje se Barcelona, a Zahavi ima dobre odnose i s PSG-om, pa između ova dva kluba treba tražiti novi tim poljskog napadača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
jel im baš toliko krivo što je srušio rekord Gerda Mullera ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi