Bayern i Borussia bore se za novo čudo od djeteta
Foto: Screenshot

Arda Guler na cijeni

Bayern i Borussia bore se za novo čudo od djeteta

E. Ganibegović

Osim što se konstantno bore za titulu prvaka Njemačke, Borussia i Bayern vode razne bitke i na transfer tržištu, a u oba segmenta uspješniji je Bayern.

Čini se da će nam ljeto donijeti još jedan okršaj u borbi za igrača kada su u pitanju njemački rivali, a na cijeni je turski i veznjak Fenerbahcea, Arda Guler.

Kako javljaju turski mediji, dvije momčadi zainteresirane su za 17-godišnjaka. Njegov klub vrijednost mu procjenjuje na 30 miliona eura, a debitovao je u tekućoj sezoni za prvu ekipu istanbulskog velikana.

U devet utakmica Super lige Arda Guler ima dva gola i dvije asistencije. Mladi turski fudbaler može igrati i na desnoj strani u napadu. 

Unatoč visokoj cijeni, navijači dva njemačka kluba bili su oduševljeni talentom koji je pokazao Fenerbahčeov igrač i vjeruju da bi se njegov transfer s vremenom mogao pokazati kao pravi posao.

Borussia Dortmund je posljednjih godina uspjela proizvesti kvalitetne mlade igrače. I sada momčad Marca Rosea ima mlade igrače koji se smatraju među najboljima na svijetu, a to su svakako Erling Haaland, Giovanni Reyna, Jude Bellingham ili Youssoufa Moukoko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S druge strane, u Bayernu, unatoč postojećim zahtjevima, Julian Nagelsmann je također ponudio priliku nekolicini golobradih mladića, uključujući Jamala Musialu ili Paula Wannera.

Vidjet ćemo šta će nam donijeti ljeto i gdje ćemo gledati mladog Ardu. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Čuj borusija i bajern se bore za titulu hahhahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi