Podjela u svlačionici Bayerna: "Dva igrača okrenula su leđa Nagelsmannu"

Novinar Sport1 otkriva

Podjela u svlačionici Bayerna: "Dva igrača okrenula su leđa Nagelsmannu"

Eldar Ganibegović

Bayern u posljednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate, a sve je eskaliralo ispadanjem u četvrtini finala Lige prvaka od Villarreala.

Sve to natjeralo je njemačke medije da pobliže pogledaju atmosferu u svlačionici. Kerry Hau s portala "Sport 1" rekao je da mnogi igrači u momčadi njemačkog prvaka imaju veliki ego, a dvojica igrača otvoreno kritikuju metode Juliana Nagelsmanna. No, ne otkriva o kome se radi.

Navijači momčadi iz glavnog grada Bavarske ove sezone sigurno neće biti zadovoljni. U njemačkom kupu Bayern je eliminisan u drugom kolu nakon razornog poraza 0:5 od Borussije Moenchengladbach, dok su u utorak, kako smo već spomenuli, ispali iz Lige prvaka.

Dan nakon neočekivanog ispadanja iz Lige prvaka njemački mediji opširno su opisali trenutnu atmosferu u svlačionici Bayerna. Novinarka "Sport1" Kerry Hau iznijela je širi kontekst kako izgledaju raspoloženja ne samo u kontekstu poraza od Villarreala, već i generalno u toku sezone. 

Novinarka je napomenula kako u svlačionici Bavaraca ima puno igrača s egom. Ako momčad igra dobro, to nema negativnih učinaka, ali počinje biti "neugodno" sa slabijim izvedbama. Ovo mišljenje potvrdili su i bivši treneri Bayerna posljednjih godina, odnosno Jupp Heynckes, Niko Kovač i Hansi Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hau je izvijestio da čak i pod vodstvom mirnog i uravnoteženog trenera poput Nagelsmanna, dva igrača mogu "okrenuti svlačionucu naopačke". Konkretna imena nije iznijela, ali navodno se radi o dvije velike zvijezde koje kritikuju Nagelsmannov način rada, a čak im smetaju i neke zahtjevnije vježbe koje rade.

Iako je teško procijeniti je li problem rada s tako teškim igračima glavni razlog za nezadovoljavajući učinak Bayerna ove sezone, svakako je jedan od njih.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ovim kurvicama "zvijezdicama" bayernovim bi bilo najbolje dovest Vahu za trenera. Kako odvratno ponasanje razmazenih multimilionera.
3 1
Mirsad1705
Očito je Nagelsmanu prestao djelovati Red Bul, pa je izgubio krilaaaaa! Sa napuhanim i oholim neonacističkim egoistima, bez batine je teško izaći na kraj!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi