Na dresu više ne nosi svoje prezime već ime, razlog takve odluke mnoge je doveo do suza

Mario Lemina se odlučio na promjenu

Na dresu više ne nosi svoje prezime već ime, razlog takve odluke mnoge je doveo do suza

E. Čaušević

Igrač Wolverhamptona, Mario Lemina, našao se u centru pažnje jer je odlučio da promijeni ime na dresu nakon svega što je doživio prije nekoliko sedmica.

Lemina je dvije sedmice bio van sastava Wolverhamptona zbog tragedije koja se desila u njegovoj porodici.

Njegov otac koji se također zvao Mario Lemina preminuo je 29. decembra što je igrača Wolvesa itekako potreslo. Bio je van sastava nekoliko sedmica, te se tek nedavno ponovo vratio i zaigrao za engleski klub.

Ovaj 32-godišnjak je dvije sedmice bio uz svoju porodicu, a po povratku u Englesku odlučio se na potez koji je mnoge iznenadio.

S obzirom da je prošle sedmice njegov mlađi brat Noha također potpisao za Wolverhampton ovaj 30-godišnjak odlučio je da promijeni ime na svom dresu.

Oglasi

Dozvolio je da njegov mlađi brat Noha na dresu nosi prezime Lemina, dok je Mario odlučio da oda počast svom nedavno preminulom ocu.

Naime, Lemini će sada na dresu umjesto prezimena pisati "Mario JR" i poručio je da na taj način želi odati počast svom ocu, a također i bratu izaći u susret kako bi na dresu mogao da nosi prezime, a ne ime.

Iz Wolverhamptona su potvrdili da je Mario Lemina imao zahtjev za promjenu imena na dresu, te da su mu izašli u susret kada im je on objasnio o čemu se radi.

Lemina je ovaj dres po prvi put nosio u četvrtak na meču Wolverhamptona i Manchester Uniteda i mnogima nije bilo jasno zašto mu na dresu piše ime, a ne prezime kao ranije. No, iz engleskog kluba ubrzo su objasnili šta se dešava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov otac sigurno bi bio itekako ponosan zbog odluke koju je Mario donio kako bi mu odao počast, ali i mlađem bratu izašao u susret.

Top Komentari

amadeus21
Suze same idu, nema šta...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi