Svemu dođe kraj: Modrić i Lovren su u žiži, ali treći Hrvat je u tišini ozbiljno uzdrman

Kad se najmanje nadao

Svemu dođe kraj: Modrić i Lovren su u žiži, ali treći Hrvat je u tišini ozbiljno uzdrman

A. Čaušević

Čak 21 utakmicu trajala je serije možda i najboljeg hrvatskog veznjaka ove sezone, ali niz je prekinut kad je to možda i najmanje očekivao i to u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni.

Nekako je u sjeni prošlo neigranje Marija Pašalića u dresu Atalante na utakmici protiv Milana koja je okončana 1:1. Hrvat je cijeli meč presjedio na klupi.

I dok je hrvatska sportska javnost uglavnom okupirana novom čarolijom Luke Modrića i komentarom Dejana Lovrena na pobjednika Dore, Pašalić je na neki način pretrpio ozbiljan udarac u nedjelju navečer.

Sa 41 golom od svog dolaska u Atalantu na ljeto 2018. godine pa do danas Pašalić je najbolji strijelac među veznjacima u italijanskoj Seriji A.

Splićanin je i u dosadašnjem dijelu sezone igrao redovno, samo u prvenstvu je vezao 21 uzastopni meč na kojem je nastupio, međutim protiv Rossonera nije dobio ni minut.

Oglasi

Odluka Gian Piera Gaspernija da možda i svog najboljeg veznjaka u ovoj sezoni ne koristi 90 minuta je pravo iznenađenje, pogotovo ako se u obzir uzme forma.

Pašalić je na posljednja tri ligaška meča zabio dva gola te upisao asistenciju. Uz to sve tri puta je bio starter, ali ga je Gasperini svejedno odlučio "ohladiti".

Od 34 meča ekipa ize Bergama u svim takmičenjima Pašalić nije zaigrao na samo četiri susreta. Ipak, rijetko ko je očekivao da se to desi upravo protiv Rossonera.

Bio je to direktan duel sa konkuretnom za Ligu prvaka te zbog toga odluka da Pašalić, koji je statistički najbolji veznjak Atalante sa četiri gola i tri asistencije, ne dobije ni minut dolazi kao iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo da je Gasperini izvršio svih pet izmjena, ali nije ubacio bivšeg omladinca Hajduka i tako je prekinuo njegov sjajni niz od 21 uzastopne utakmice u Seriji A.

S podjelom bodova na San Siru Atalanta je ostala na petom mjestu sa dva boda zaostaka za četvrtoplasiranom Bolognom, dok je Milan i dalje treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi