Atalanta prihvatila ponudu, ali je hrvatski reprezentativac odbio da ide u turskog velikana

Ništa od prelaska Pašalića u Fenerbahče

Atalanta prihvatila ponudu, ali je hrvatski reprezentativac odbio da ide u turskog velikana

Eldar Ganibegović

Atalanta je prihvatila ponudu za hrvatskog reprezentativca, Marija Pašalića, no on je odbio prelazak u redove turskog velikana, Fenerbahčea.

Nakon što je u svoje redove doveo Edina Džeku, turski Fenerbahče plasirao je dovesti i jednog reprezentativca iz komšijske Hrvatske, no ništa od toga.

Kako prenose italijanski mediji, Atalanta je prihvatila ponudu turskog velikana, no sam Pašalić je odbio prelazak u Fenerbahče.

Sky Italia je objavio kako je iz Turske za Pašalića stigla ponuda od 15 miliona eura koju je Atalanta objeručke prihvatila.

Ipak, hrvatski veznjak nema namjeru otići u Tursku. Jasno je čelnicima tima iz Bergama dao do znanja da želi ostati u jednoj od pet najjačih liga Evrope.

Mario Pašalić ugovor s Atalantom ima do ljeta 2025. godine, te će je također poručio da će ostati u klubu, ako ne dođe ponuda koja bude njemu po volji.

Oglasi

Neće Pašalić tako zaigrati s Edinom Džekom, ali hoće s drugim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, ako ostane u Atalanti.

Naime, tim iz Bergama prije nekoliko dana ozvaničio je dolazak Seada Kolašinca, nakon što je našem Tenku istekao ugovor s Marseilleom.

Kolašinac će tamo imati ozbiljnu konkurenciju. Na poziciji lijevog beka gdje on igra već ga je dočekao Danac Joakim Maehle, a sada je Atalanta predstavila novo pojačanje na lijevom beku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Pašalića tiče, on je u klubu od 2018. godine kada je stigao prvo na posudbu iz Chelseaja, da bi ga Atalanta godinu dana kasnije otkupila za 14 i po miliona eura. 

Top Komentari

user1657879699
Pa nije budala da ide tamo u antinogomet
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi