Potencijalna glavobolja za Peteva stiže i sa Ostrva

Reprezentaciju čekaju ključni mečevi

Potencijalna glavobolja za Peteva stiže i sa Ostrva

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH o oktobru igra ključne mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i to na gostovanju Kazahstanu i Ukrajini. 

Selektor Ivaylo Petev je u prošle sedmice objavio spisak, ali kako stvari stoje vrlo lako će biti novih poziva za okupljanje koje je planirano za početak oktobra.

Iz Turske su stigle loše vijesti da će Miralem Pjanić pauzirati minimalno tri sedmice pa je teško vjerovati da će biti spreman za reprezentativnu akciju, dok je od ranije povrijeđen i Rade Krunić.

Poziv u vezni red dobio je i Mario Vrančić koji je odigrao vrlo dobih sat vremena za Stoke City protiv Hulla minulog vikenda. Uspio je postići i sjajan gol poslije lijepog solo prodora.

Međutim, u 66. minuti igre je napustio teren i to zbog blage povrede. U pitanju su problemi s listom nakon što je osjetio bolove.

Oglasi

Stoke City u utorak igra novi meč Championshipa protiv Prestona, ali je nastup iskusnog veznjaka koji igra odlično na startu sezone jer već skupio tri asistencije.

Kako sada stvari stoje 32-godišnjak bi mogao odmarati protiv Prestona, dok bi na teren mogao u petak kada popularni Lončari dočekuju WBA.

Inače, okupljanje reprezentativaca BiH je zakazano za 4. oktobar na Ilidži. Petevov spisak izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor, Turska), Nikola Vasilj (St Pauli, Njemačka), Kenan Pirić (Atromitos, Grčka);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva, Hrvatska), Mateo Sušić (Cluj, Rumunija), Jusuf Gazibegović (Sturm, Austrija), Sead Kolašinac (Arsenal, Engleska), Eldar Čivić (Ferencvaros, Mađarska), Anel Ahmedhodžić (Malmo FF, Švedska), Dennis Hadžikadunić (Rostov, Rusija), Siniša Saničanin (Partizan, Srbija), Adnan Kovačević (Ferencvaros, Mađarska), Aleksandar Jovičić (Gorica, Slovenija), Ajdin Nukić (Tuzla City);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Stjepan Lončar (Ferencvaros, Mađarska), Miralem Pjanić (Besiktas, Turska), Amer Gojak (Dinamo, Hrvatska), Gojko Cimirot (Standard Liege, Belgija), Mario Vrančić (Stoke, Engleska), Miroslav Stevanović (Servette, Švajcarska), Adi Nalić (Malmo FF, Švedska), Almedin Ziljkić (Olimpija, Slovenija);

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Edin Džeko (Inter, Italija), Luka Menalo (Dinamo, Hrvatska), Ermedin Demirović (Freiburg, Njemačka) i Smail Prevljak (Eupen, Belgija).

Bh. fudbaleri susret protiv Kazahstana igrat će 9. oktobra u Nur-Sultanu, a protiv Ukrajine 12. oktobra u Lvivu.

Top Komentari

Kugla
Eto nije tajna da ja nevolim Dzeku ali mi tacno nemamo boljeg
0 8
Alemka3012
Ova sedmica je ključna hhhahahah
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi