Pjanić za SportSport.ba: Najvjerovatnije sam van tri sedmice, no vidjet ćemo šta kaže doktor Karabeg

Problemi za Peteva

Pjanić za SportSport.ba: Najvjerovatnije sam van tri sedmice, no vidjet ćemo šta kaže doktor Karabeg

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić doživio je povredu prije nekoliko dana na meču Altayja i Bešiktaša, te je s terena izašao nakon svega pola sata utakmice.

Bešiktaš je na gostovanju poražen sa 2:1, a Pjanić je u 32. minuti utakmice zatražio ljekarsku pomoć i pokazao je da ne može nastaviti meč zbog povrede zadnje lože.

Turski klub već sutra igra u gostima protiv Ajaxa meč drugog kola Lige prvaka, a Pjanić nije u konkurenciji za ovu utakmicu.

Iako su prve informacije govorile da je riječ o lakšoj povredi i da će se na teren vratiti veoma brzo sada je jasno da to nažalost neće biti slučaj.

Pjanić će van terena biti najmanje dvije sedmice zbog čega, kako stvari stoje, neće moći da dođe na okupljanje bh. reprezentacije pred mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kazahstana i Ukrajine.

Iskusni bh. veznjak je za SportSport.ba potvrdio da je povreda nešto ozbiljnija i da nažalost neće biti na raspolaganju Ivaylu Petevu za mečeve koje očekuju naš tim u oktobru.

"Pregledi su pokazali da je nešto ozbiljnija povreda. Najvjerovatnije da ću van terena biti tri sedmice, ali vidjet ćemo šta će reći doktor Karabeg. Vidjet ćemo šta će biti", rekao nam je Pjanić.

To je sigurno veliki udarac za bh. reprezentaciju jer je Pjanić bio u odličnoj formi nakon što je prešao iz Barcelone u Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone za turski klub odigrao pet mečeva i upisao je već tri asistencije.

Podsjećamo, bh. reprezentacija 9. oktobra gostuje selekciji Kazahstana, dok tri dana kasnije u Lvivu igramo protiv reprezentacije Ukrajine.

Promo

Top Komentari

think
Ko li će iz borca uskočit na njegovo mjesto hmm?
2 2
gavez
Fakat igracina u 5 utakmica (5x90minuta) upisao vec 3 asistencije ...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi