Kapiten krenuo van igre nakon žutog kartona: "Mariusz, dobio si samo žuti"

Predao je traku jer je mislio da je 'pocrvenio'

Kapiten krenuo van igre nakon žutog kartona: "Mariusz, dobio si samo žuti"

Midhat Šljivak

Fudbaler drugog tima poljskog Slask Wroclawa Mariusz Pawelec (35) poprilično se oramotio na jučerašnjoj prvenstvenoj utakmici protiv ekipe Wigry Suwalki.

Nesretni Pawelec je u 36. minuti nasmijao apsolutno sve na stadionu i ostavio je saigrače u nevjerici. Nakon što je skrivio penal, sudija mu je pokazao žuti karton, a zatim je uslijedio spektakl.

Iskusni defanzivac nije shvatio da je dobio samo žuti karton, skinuo je traku i predao ju je saigraču, te je izašao s terena smatrajući da je iskjučen.

"Mariusz, dobio si žuti, ne crveni", vikali su saigrači na teren, ali ispočetka on nije reagovao.

Potom se uključio i sudija. Saopštio je 35-godišnjem defanzivcu kako je dobio samo žuti karton i on se vratio u igru.

Wigry Suwalki je penal iskoristio za pobjedu od 1:0, ali ovaj meč će se pamtiti po onom što se desilo i što je zaista rijetkost u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Mariusz Pawelec je od 2008. godine član Slask Wroclawa. Međutim, već određeno vrijeme nema mjesta u prvom sastavu i igra za rezerviste.

Prethodno je ovaj fudbaler igrao za Gornik Lecznu i Gornik Zabrze, a treba istaći da je 2007. godine odigrao i dvije utakmice za reprezentaciju Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi