Selektor Finske izjavama motiviše Zmajeve, već spominje i suđenje

Komentarisao i Peteva

Selektor Finske izjavama motiviše Zmajeve, već spominje i suđenje

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo starta u srijedu gostovanjem Finskoj. 

Finska koja je izborila plasman na Euro ima manje-više nepromijenjen sastav u odnosu na ranije mečeve sa Zmajevima.

Markku Kanerva, selektor Finske je nekoliko dana uoči meča govorio o BiH, a nije mogao da ne spomene i suđenje.

"Nadam se da će sudija biti bolji, pa da ne budem morao davati komentare koji nisu komentari", rekao je Kanerva aludiravši na situaciju s posljednjeg duela ove dvije reprezentacije na Bilinom polju. Tada je završeno 4:1 za naš tim.

"Bila je ta jedna situacija. Naravno, to je bilo veliko razočarenje za nas i moram priznati da je Bosna bila tvrda i oštra u tom meču. Rezultat je svakako bio nepravedan", rekao je selektor Finske.

Zatim je kratko prokomentarisao i neku novu reprezentaciju BiH predvođenu selektorom Ivaylom Petevom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Iznad njih visi dosta upitnika. Petev ima vrlo malo vremena da pripremi ekipu. Ne očekujem neke promjene u taktici", kazao je Kanerva.

Posljednje gostovanje u Finskoj za BiH je okončano porazom 2:0, a Zmajevi će ovaj put sigurno nastojati da se kući vrate s pozitivnim rezultatom.

Top Komentari

Saray
Ako ne dobijemo ove hadalje,ne trebamo se ni nadati za kvalifikovanje dalje.....
10 0
Darkwood
Samo Fince ozbiljno treba svatiti i biće sve ok inače gaze nas gore 2-0. Kao tim su vrlo jaki i uigrani. Jako i tvrdo protiv njih treba.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije