Kanerva: Dali smo dva gola s igračem manje, to je nevjerovatno i sretan sam zbog toga

Selektor Finske nakon meča u Zenici

Kanerva: Dali smo dva gola s igračem manje, to je nevjerovatno i sretan sam zbog toga

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Bilinom polju od Finske sa 3:1.

Zmajevi su tako ostali bez šansi da se plasiraju u baraž za Svjetsko prvenstvo, te su Finci sada u dobroj poziciji da na kraju završe na drugoj poziciji.

Finska je očitala fudbalsku lekciju našem timu iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Selektor gostujuće selekcije Markku Kanerva nakon utakmice na press konferenciji izjavio je da je itekako zadovoljan igrom svoje reprezentacije u današnjem meču u Zenici.

"Sretan sam kako smo odigrali dana, bila je teška utakmica svih 90 minuta. Veoma sam sretan našom igrom i rezultatom, zadovoljni smo na kraju sa svime. Bilo je teško igrati s igračem manje, bio je pritisak i s tribina, ali su igrači bili odlični. Dali smo dva gola s igračem manje, to je nevjerovatno i sretan sam zbog toga", rekao je Kanerva na početku press konferencije. 

Ponovo ste u grupi ispred BiH, na putu ste plasmana na još jedno veliko takmičenje koji je vaš recep?

Oglasi

"BiH ima dobar tim sa sjajnim igračima i nije lako ponovo biti ispred njih. Recep je jednostavan, dobro se branimo i napad nam je efektan", jasan je bio selektor Finske.

Bili ste pod pritiskom u prvih 15 minuta i to ste uspjeli izdržati, a onda ste došli do vaše igre?

"Na početku nismo mogli da dođemo do lopte i posjeda jer je bio jak pritisak protivnika kako smo očekivali. Nakon tih 15 minuta uspjeli smo da dođemo do igre, kreirali smo neke dobre šanse i dali golove".

Možete li se sjetiti da ste ranije dobili meč na ovakvom nivou, igrali ste s igračem manje i dali ste čak dva gola?

"Ne sjećam se toga. To se nikada nije desilo dok sam ja trener. Ne sjećam se da mi se to desilo i dok sam bio igrač", odgovorio je Kanerva na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukoliko u narednom meču BiH dobije Ukrajinu vi ste sigurni u baražu.

"Mi smo fokusirani na meč protiv Francuske i nadamo se novom čudu i pobjedi. Ne razmišljamo previše o meču između BiH i Ukrajine, ali nadam se da će Bosna i Hercegovina pobijediti Ukrajinu", kroz smijeh je zaključio Kanerva.

Top Komentari

King_Kenny
...e moj Konzerva,lahko ti je sa nama kad su nam i trener i igraci amateri i neznalice.
5 0
Zmaj19
Svaka cast. Tzv. Kljohare nisu ni zasluzuli
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije