Finski selektor o političkoj situaciji u BiH: "Drago mi je vidjeti da je sve u redu"

Markku Kanerva dobio neugodno pitanje

Finski selektor o političkoj situaciji u BiH: "Drago mi je vidjeti da je sve u redu"

M. Šljivak

Finski selektor Markku Kanerva govorio je na press konferenciji pred utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine.

Meč će biti odigran sutra od 15 sati u Zenici, a Kanerva je odgovorio i na pitanje o pokušaju Fudbalskog saveza Finske da utakmicu preseli na neutralan teren.

Predsjednik FS Finske Ari Lahti je kazao kako će UEFA pratiti situaciju u BiH te prebaciti utakmicu na neutralni teren ukoliko sigurnost timova bude ugrožena.

Kanerva je na pitanje o političkoj situaciji odgovorio kako mu je drago što je sve u najboljem redu.

"Što se tiče političke situacije, drago mi je vidjeti da je sve u redu. Mi smo ipak fokusirani na sutrašnju utakmicu", rekao je Kanerva.

Prije dvije godine Finska se nije dobro provela na Bilinom polju. Poražena je sa 4:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Izgubili smo 2019. godine, ali smo nakon toga igrali neriješeno. Imamo druge igrače, druga je utakmica. To je bilo prije dvije godine i naučili smo lekciju iz te utakmice".

Susret između BiH i Finske sudit će poznati engleski sudija Michael Oliver.

Top Komentari

user1614932756
Bit ce jos bolja poslije izbora abd
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi