Kanerva: Razočaran sam zbog poraza i igrači su ostali razočarani u svlačionici

Press konferencija selektora Finske

Kanerva: Razočaran sam zbog poraza i igrači su ostali razočarani u svlačionici

E. Čaušević

Bh. reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju pobijedila Finsku sa 3:2

Nakon meča u Zenici gostujući tim je održao press konferenciju, a svoje utiske prisutnim medijima otkrio je selektor Markku Kanerva.

"Razočaran sam nakon utakmice, razočarani su i igrači u svlačionici. Siguran sam da je za gledaoce ovo bila jako dobra utakmica. Imali smo vodstvo od 2:1, ali na kraju nismo sreće i poraženi smo", rekao je Kanerva na početku.

Da li se pribojavate ispadanje u Ligu C ovog takmičenja?

"Da, to je istina da smo skoro bez šansi da pobjedimo u ovoj grupi. Naravno, u preostale dvije utakmice možemo i ispati. Trebaju nam poeni i to je jasno, nadam se da ćemo ih osvojiti. Mislio sam da ćemo u ovim gostujućim utakmicama osvojiti više bodova, ali to se nije desilo. Imamo još te dvije utakmice i vidjet ćemo šta će biti, nadam se da ćemo doći barem do četiri boda".

"Ovakvo takmičenje je jako dobra ideja jer igrate protiv ekipa koji su na istom nivou i imate šansu da napredujete u igri. Rano je da analiziramo cijelo takmičenje jer imamo još dvije utakmice i nakon toga ćemo napraviti analizu".

Oglasi

Igrate redovno protiv BiH da li se nadate da ćete opet biti u istoj grupi?

"Ovo je bilo zabavno i jako dobre utakmice smo gledali. I ovo je bio dobar meč s dosta golova i šteta što mi nismo pobijedili. BiH ima dobar tim i nadam se da se nećemo sresti u narednom ciklusu".

Šta je presudilo večerašnji meč?

"Bilo je tu nekoliko stvari. Bio je taj penal za koji ja imam drugačije mišljenje, ali sudija je donio odluku. Odlično smo reagovali nakon toga i preokrenuli. No, opet taj gol za 2:2 iz situacije koja je bila blizu ofsajdu. Bilo je teško vratiti se u drugom dijelu, oba tima su imali šanse i taj treći gol smo primili nakon što se odbila lopta od jednog našeg igrača i golman bi to odbranio da njega nije zakačila".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Da li vas je impresionirao neki igrač BiH?

"Edin Džeko, zabio je dva gola. On je igrač svjetske klase i znali smo to, ali nismo ga uspjeli zaustaviti. BiH ima jak tim, ali Džeko se izdvaja".

Top Komentari

zeničkidokosti
Idi ba u ***** lijepi. Nek smo i vas ****li, vakat je bio
8 0
djenanj
Džex je beton betona !!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi