Finci tvrde da je VAR radio u korist Bosne i Hercegovine

Izjava selektora skandinavske selekcije

Finci tvrde da je VAR radio u korist Bosne i Hercegovine

A. Čaušević

U veoma zanimljivom susretu punom preokreta Bosna i Hercegovina je u okviru 4. kola Lige nacija sa 3:2 pobijedila Finsku. 

Junak pobjede Zmajeva sa dva gola i izborenim penalom bio je Edin Džeko, dok je odličan susret igrao i Miralem Pjanić koji je uspješno realizovao kazneni udarac.

Susret su sudiji bugarski arbitri na čelu sa Georgi Kabakovom, dok su u VAR sobi bili Ivyalo Stoyanov i Ivo Kolev.

U izjavi poslije utakmice selektor Finske, Markku Kanerva je kazao kako je VAR tehnologija u sinoćnjem duelu bila na strani Bosne i Hercegovine.

Penal nad Džekom je dosuđen potpuno opravdano iako se gledao VAR snimak, dok je i izjednačujući gol kapitena Zmajeva bio regularan iako se u prvi mah činilo da se radi o ofsajdu.

"Šokantan početak odmah na startu kada je dosuđen penal, sigurno je bio, nisam vidio", rekao je Kanerva za Yle TV.

"Vrlo dbobro smo se vratili u utakmicu. Izjednačili smo i brzo poveli. A onda je VAR bio na bosanskoj strani. Sa klupe se činilo da je ofsajd, izgleda da je bio jako mali."

"Svakako da je poraz neugodan. Sada se moramo sabrati. San o osvajanju prvog mjesta je daleko, ali moramo se boriti za drugo mjesto."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ako želite pobijediti uslov je da odbrana igra dobro. Ako držite nulu onda su veće šanse da pobijedite, ali mora biti rečeno da je teško zadržati igrača kvaliteta kao što je Edin Džeko, ne samo nama, veći svim protivnicima."

Nakon junskih utakmica Finska ima osvojena četiri boda, vodeća Bosna i Hercegovina je do sada skupila osam bodova. Finci u septembru igraju protiv Rumunije kući te Crne Gore u gostima.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Covjek uopste ne tvrdi to sto ste u naslovu napisali.
16 0
Gari Garinča
Ovaj trener Kanerva je pravi k.rina.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti