Marko Arnautović nigdje nije tako dočekan kao sinoć u Bologni

Veliko pojačanje za klub

Marko Arnautović nigdje nije tako dočekan kao sinoć u Bologni

E. Čaušević

Austrijski reprezentativac Marko Arnautović nakon dvije godine ponovo će igrati u Evropi.

Arnautović je na ljeto 2019. godine odlučio da napusti West Ham i za 25 miliona eura potpisao je za Shanghai SIPG. No, nakon dvije godine u Kini čini se da je došlo vrijeme za povratak u Evropu.

Ovaj 32-godišnji napadač poručio je da se ne želi vraćati u Kinu ovog ljeta, te je o tome obavijestio čelnike Shanghaija.

Arnautović je ostavio dobar utisak na minulom Evropskom prvenstvu u dresu Austrije nakon čega je dobio nekoliko zanimljivih ponuda za nastavak svoje karijere.

No, italijanski mediji objavili su da je Arnautović već donio odluku gdje će nastaviti karijeru, te da će u narednim danima potpisati za Bolognu.

Arnautović je dogovorio sve uslove ugovora s Bolognom i vratit će se u Itlaiju nakon 11 godina. On je svojevremeno bio u Interu, ali na Meazzi nikada nije dobio pravu priliku.

Austrijanac je sinoć stigao u Bolognu i danas bi trebao odraditi ljekarsne preglede nakon čega će dobiti dozvolu da potpiše ugovor.

Arnautović je sinoć bio itekako iznenađen kada je vidio navijače koji su ga dočekali po dolasku u Bolognu, te su oduševljeni što je on odlučio da nastavi karijeru baš u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mediji na Apeninima objavili su da će Bologna na račun kineskog kluba platiti oko tri miliona eura obeštećenja za Arnautovića.

Top Komentari

miki30
Neznam šta slave toliko, jes im i pojačanje u p.m.
4 2
Arnel925
Igračina Austrijanac nema dalje.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi