UEFA kaznila Arnautovića zbog vrijeđanja Alioskog

Uzalud se izvinjavao

UEFA kaznila Arnautovića zbog vrijeđanja Alioskog

Edmir Škorić

U nedavnom meču Austrije i Sjeverne Makedonije (3:1), došlo je do podizanja tenzija i verbalnih obračuna.

U centru pažnje bio je rezervista Austrije Marko Arnautović, koji je po ulasku u igru postigao pogodak, a zatim izvrijeđao Makedonca i nogometaša Leedsa Alioskog.

Britanski Daily Mail objavio je detalje incidenta. Arnautović je opsovao šiptarsku majku i rekao da mu se gade svi Albanci.

Ponašanje Arnautovića je zgrozilo evropsku javnost, a reprezentativac Austrije je uputio izvinjenje, no ni to mu nije pomoglo.

UEFA mu je odredila meč suspenzije zbog uvreda na račun Albanaca. To znači da iskusni napadač nema pravo nastupa u duelu sa Nizozemskom u četvrtak, no vratit će se za možda i odlučujući duel protiv Ukrajine u posljednjem kolu grupne faze EURO-a.

"Oštro osuđujemo nacionalistički ispad Arnautovića protiv Ezgjana Alioskog. Poslali smo službeno pismo Uefi tražeći najstrožu kaznu za Arnautovića", prethodno su saopćili iz makedonskog nogometnog saveza.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Austrijski selektor Foda takođe je komentarisao potez svog igrača:

"Marka sam upoznao kao osobu dobrog srca. Priznao je svoje nedjelo i javno se ispričao. Dotični igrači su progovorili i rukovali se. Naš puni fokus je na utakmici protiv Nizozemske. U završnoj utakmici grupe protiv Ukrajine Marko će još jednom pokazati koliko je važan za našu reprezentaciju".

Top Komentari

Hasanaga
Cetnicka posla, za takvo vrijedjanje samo jedna utakmica kazne, zasluzio je najmanje 10 utakmica hladjenja.
10 0
Husrefbeg22
Trebalo je godina zabrane igranja fudbala. Preporucujem mu da lijepo bosnjacko prezime Arnautovic / Arnaut koje je naslijedio od svojih nekadasnih predaka zamijeni sa nekim srbiziranim, posto je ime te porodice srbizirano za vrijeme nasilnog pokrstavanja i asimilacije drugih naroda. Marko Markovic bolje bi pristajalo njegovom cetnickom temparementu, koji je izgradio zbog frustriranja svojega etnickog porijekla. Sve u svemu ni s od asimiliranog/novopecenog Srbina.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi