Zna se zbog čega Livaja jučer nije odigrao ni minute protiv Brazila

Dalić ga nije uvodio u igru

Zna se zbog čega Livaja jučer nije odigrao ni minute protiv Brazila

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske jučer je ostvarila veliku pobjedu protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ali mnogima je bilo čudno što Zlatko Dalić nije dao priliku Marku Livaji u ovoj utakmici. Ipak, sada je stiglo objašnjenje zašto napadač Hajduka nije igrao.

Hrvatska je jučer uspjela da napravi veliku senzaciju u Kataru i sa Mundijala izbaci prvog favorita za osvajanje zlatne medalje i plasira se ponovo među četiri najbolje ekipie na svijetu.

Zlatko Dalić je odlično pripremio taktiku za meč protiv Brazila i bilo je jasno da ako meč ode u produžetke Hrvatska ima dobre šanse da u tom slučaju "izgura" do penala i prođe dalje.

Junak pored sjajnog Domagoja Livakovića bio je i napadač Bruno Petković koji je u posljednjim minutama zabio gol za 1:1 i odveo meč u produžetke, te je konačno dobio pohvale za svoj nastup.

Također, navijačima Hrvatske bilo je čudno što Marko Livaja jučer nije dobio priliku da igra jer je u prethodne četiri utakmice imao minutažu, ali jučer je meč protiv Brazila odgledao s klupe.

Bilo je i špekulacija da ga Dalić kažnjava zbog promašenog penala protiv Japana u osmini finala, ali ja jasno da to nije bila istina i ubrzo je stiglo jasno objašnjenje.

Oglasi

No, iz tabora hrvatske reprezentacije nakon meča otklonuli su sve špekulacije i objasnili da Livaja zbog grupe jučer nije igrao, te da je to jedini razlog što ga Zlatko Dalić nije uvodio u igru.

Napadač Hajduka je dobio temperaturu pred utakmicu protiv Brazila i nije se najbolje osjećao zbog čega je bilo očekivano da neće igrati.

Nakon meča Livaja se oglasio na Instagramu kako bi proslavio veliki uspjeh svoje reprezentacije, te je poručio: "Ljudi, ovo nije normalno! Hvala vam".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sigurno je da se Livaja nada da će biti spreman za utorak i okršaj u polufinalu protiv selekcije Argentine koja se igra od 20 sati na Lusail stadionu.

Top Komentari

PRESEDAN
Petković je dao gol u drugom produžetku za 1-1 i tako izborio penal lutriju. Nevjerovatni ste šta pišete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti