Ponoćni knockout: Ma kakav poraz od Dinama, dva sata kasnije Hajduk je primio još bolniji udarac
Foto: Ante Cizmic/Cropix

Šta će biti s Markom Livajom?

Ponoćni knockout: Ma kakav poraz od Dinama, dva sata kasnije Hajduk je primio još bolniji udarac

Admin Čaušević

Hajduk je značajno umanjio šanse da postane prvak Hrvatske. Izgubili su Splićani na Poljudu od Dinama i pali su na treće mjesto na tabeli. Ali poraz je donio problem na duže staze.

Otprilike dva sata nakon poraza od Dinama za navijače Hajduka je stigla možda i bolnija vijest pošto se pojavio problem na duže staze i to ozbiljan. Riječ je o Marku Livaji.

Naime, Livaja nije uspio odigrati meč protiv Zagrepčana do kraja. Izašao je 15-ak minuta prije posljednjeg zvižduka. Uradio je to šepajući.

Prve informacije o samoj povredi nisu dobre. Sportske novosti su objavile kako najveću zvijezdu Majstora s mora čekaju tri sedmice pauze. Dug je to period za potrebe Hajduka.

Zašto je dug, dovoljno govori pogled na kalendar. Hajduk naredna dva meča igra protiv Dinama u Kupu i Rijeke u prvenstvu. Susreti koji bi mogli značiti i ostanak bez trofeja.

Kako sada stvari stoje Livaje neće biti na susretima protiv Dinama, Rijeke, Osijeka i Slaven Belupa i to na mečevima kada Hajduka praktično nema prava na kiks.

Oglasi

Naredni poljudski okršaj je praktično finale pošto će se igrati samo jedan meč, dok bi gostovanje na Rujevici i eventualni poraz značilo oproštaj od titule.

Da za Splićane stvar bude gora, u odbrani protiv lidera prvenstva neće biti ni Zvonimira Šarlije koji je protiv Modrih dobio žuti karton i morat će odraditi jedan meč suspenzije.

Vjerovatno su i Hajduku znali da je početak aprila možda i odlučujući za sezonu, pa povreda Livaje dolazi u nezgodno vrijeme i trener Mislav Karoglan je sada u itekako ozbiljnom problemu.

Pogotovo ako se na to doda da je nepoznat datum povratka Ivana Perišića, dok i Josip Brekalo koji je trebao biti jedna od udarnih igli također nije u sjajnoj formi.

Oglasi

Trener Splićana je poslije utakmice na neki način i prozvao svoje izabranike te im prigovorio na nekim stvarima.

"Nije nam nedostajalo ni ptičjeg mlijeka. Klub nam je pružio sve, i predsjednik. Čovjek je napravio sve, a sportski sektor je moja odgovornost. Trener je kriv kad je sve loše i preuzimam odgovornost za loše rezultate."

"Ja znam što radim i koliko sam predan. Mogu se pogledati u ogledalo. Taj nivo predanosti moraju imati i igrači, i još veću kako bi bili prvaci. Neke stvari i odnosi se nisu smjeli desiti. Pričam o pripremama i tako dalje", rekao je Karoglan nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjećanja radi, Dinamo je prvi prvenstveni trijumf nad Hajdukom u ovoj sezoni slavio majstorskim golom Brune Petkovića iz finiša prvog dijela.

Rijeka je sada na plus sedam, a Dinamo na plus dva u odnosu na Hajduk koji je pao na treće mjesto, s tim da tim iz Zagreba ima odigrati zaostali meč protiv Varaždina.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

linnamaync
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim-----> use.my/hralfa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi