Hrvati su mu napunili mrežu, ali Borjan je pronašao način da isprovocira navijače Vatrenih

Kanada se oprostila od Mundijala

Hrvati su mu napunili mrežu, ali Borjan je pronašao način da isprovocira navijače Vatrenih

Admin Čaušević

Milan Borjan, "jedinica" Crvene zvezde, je dugogodišnji golman reprezentacije Kanade je poznat po tome da insistira na tome da je rođen u Kninu, u tzv. republici Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj kako je stvarno stanje. 

Tokom utakmice Svjetskog prvenstva između Kanade i Hrvatske, Borjan se sasvim očekivano našo na meti hrvatskih navijača, prvenstveno svojom krivicom zbog potpaljivih izjava.

Iako je meč za Borjana i društvo krenuo spektakularno i ranim golom Daviesa, golman Crvene zvezde je do kraja meča primio čak četiri gola.

Vatreni su odigrali zaista sjajan meč te su pokazali zašto su jednda od najboljih selekcija svijeta te je pobjeda u konačnici potpuno zaslužena.

[twitter]https://twitter.com/Croatia365/status/1596910372942118912[/twitter]

Inače, tokom cijelog meča Borjan je bio na meti hrvatskih navijača, a neki su se pojavili i sa zastavom Knin 95 aludirajući na vojnu akciju Oluja iz 1995. godine.

Oglasi

Ipak, Borjan je pronašao način da odgovori na provokacije tako što je tokom utakmice navijačima Hrvatske često pokazivao tri prsta što je inače srpski pozdrav.

Ovaj 35-godišnjak koji se svojevremeno povezivao i sa dolaskom u Sarajevo gol Kanade čuva duže od desetljeća, a do sada je skupio 70-ak nastupa.

Nastup u Kataru je sigurno bio vrhunac Borjanove karijere koji je po njegovu žalost okončan već u grupnoj fazi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Današnji poraz za Kanadu je značio i oproštaj od Svjetskog prvenstva, dok je Hrvatska ostala u igri za plasman u nokaut fazu.

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razilka
1. Maroko 2 4 2:0
2. Hrvatska 2 4 4:1
3. Belgija 2 3 1:2
4. Kanada 2 0 1:5

U posljednjem kolu sastat će se Kanada - Maroko i Belgija - Hrvatska. Oba duela trećeg kola se igraju u četvrtak, 1. decembra sa početkom u 16 sati po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

damir83
Braća se bockaju ? Serem se i na jedne i druge !
5 7
DOKTOR_GAZ_
On 3 PRSTA...ONI, 3 KOMADA..
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi