"Hvala Kanadi za motivaciju"
FOTO: EPA

Hrvatski napadač je imao šta poručiti Kanađanima

"Hvala Kanadi za motivaciju"

H. Zilić

Trijumf Hrvatske protiv Kanade rezultatom 4:1 stavio je Vatrene u finu poziciju pred posljednje kolo gdje plasman u nokaut fazu imaju u svojim rukama u međusobnom duelu protiv Belgije.

Kanada je povela sa 0:1 golom Daviesa u drugoj minuti, a taj gol kao da je razljutio Vatrene.

Krenula je prepoznatljiva igra aktuelnih viceprvaka svijeta koji su od kraja meča dali četiri pogotka za ubjedljivih 4:1.

Mrežu Kanađana načeo je Andrej Kramarić koji je pogodio za 1:1 u 36. minuti na asistenciju Perišića. Kramarić je postigao i drugi gol u 70. minuti za 3:1, asistent je ponovo bio Perišić.

Nakon utakmice Kramarić je imao žestoku izjavu i poruku za selektora Kanade.

"Prvih pet minuta težak početak, ali pokazali smo ono što Hrvatska uvijek pokazuje. Pokazali smo fokus i snagu, zbog koje smo preokrenuli i na kraju pobijedili2, rekao je napadač Vatrenih za HRT, zatim dodao:

Oglasi

"Sigurno posebna večer za mene i za ekipu. Ne daju se svaki dan dva gola na Svjetskom prvenstvu",

Na kraju je kratko i jasno poručio.

"Želim zahvaliti Kanadi za motivaciju. Hrvatska je pokazala ko će koga je**ti."

Kramarićeva posljednja reakcija bila je zbog izjave selektora Kanade Kohna Herdmana koji je bio samouvjeren.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Rekao sam igračima da igramo odlično i da nam je mjesto ovdje. Idemo sj*bati Hrvatsku u narednoj utakmici", rekao je Herdman i večeras se dobro ujeo za jezik.

Kanada nakon dva gola ima dva poraza i bez šansi je za plasman u nokaut fazu prije posljednjeg kola u grupi F na Mundijalu u Kataru.

Top Komentari

Antisha
Vidjet cemo ko ce koga j...
0 3
plemic
roberto martinez te rekao yebati.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi