Livaja je od večeras zakucan za dno: Dalić je otkrio pravo lice vođe splitskog Hajduka!
Jakov Prkic/Cropix

Konačno je progovorio hrvatski selektor

Livaja je od večeras zakucan za dno: Dalić je otkrio pravo lice vođe splitskog Hajduka!

Admin Čaušević

Miljenik navijača Hajduka, Marko Livaja, šokirao je hrvatsku javnost dan uoči oktobarskog okupljanja Vatrenih odlukom da više ne želi nositi dres nacionalnog tima svoje zemlje.

Hrvatska je u oktobru izgubila mečeve od Turske i Velsa te sebi zakomplikovala put na Evropsko prvenstvo, tačnije više Hrvati nemaju ništa u svojim rukama.

S obzirom na povrede Brune Petkovića i Andreja Kramarića, Livaja je trebao biti udarna igla, ali je šokirao Zlatka Dalića odlukom da se oprosti od reprezentacije.

Nakon što su utakmice završene o Livaji je konačno progovorio Dalić koji je kazao da mu se kapiten Hajduka uopšte nije javio.

"Žao mi je što se desilo ovo s Livajom. Poslao sam mu poruku prije okupljanja, zvao sam ga, nije mi se javio, ne znam zbog čega", kazao je Dalić.

Oglasi

"Ne vjerujem da je razlog za odlazak iz reprezentacije par povika s tribina, onda ne bi niko igrao za reprezentaciju. Žao mi je jer je otišao. Možda bismo s njim osvojili Ligu nacija", rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Livaja je prije nekoliko mjeseci imao prvo verbalni, a umalo i fizički sukob sa navijačima Hrvatske. Bilo je to na stadionu Rujevica u Rijeci.

Poslije toga je napustio kamp reprezentacije, nije ga bilo na spisku za septembarske mečeve, dok ga je Dalić vratio u reprezentaciju, ali se Splićanin odlučio oprostiti.

Večerašnja izjava pokazuje i drugo Livajino lice, koji je možda iz neke kurtozacije ipak mogao prihvatiti Dalićev poziv te popričati sa dugogodišnjim selektorom Vatrenih.

Da Dalić na neki način žali za Livajom pokazali su to rezultati tokom oktobarskih mečeva pošto je Turska već na Euru, a Vels ima sve u svojim rukama.

Računica za Hrvate je poprilčno jasna. Da bi završili direkno na Euru u novembarskim mečevima moraju osvojit bod više od Velsa. U protivnom slijedi baraž u martu.

Top Komentari

Manager
Stali na stranu provokatora sa tribina umjesto na starnu reprezentativca
1 0
plemic
livaja nije imao sukob sa navijačima hrvatske, nego sa navijačima rijeke, koji su nskim slučajem i navijači hrvatske.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi