Izjava golmana Zrinjskog jasno pokazuje sve osjećaje fudbalera bh. prvaka
Foto - (Gareth Evans News Images)

Tuga, ali i ponos

Izjava golmana Zrinjskog jasno pokazuje sve osjećaje fudbalera bh. prvaka

Midhat Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski poražen je večeras u Birminghamu od Aston Ville s 1:0. Odigrali su Plemići sjajan meč, ali nažalost u sudijskoj nadokadni John McGinn pogađa za pobjedu domaćeg tima. U Zrinjskom su ponosni na ono što su pokazali.

HŠK Zrinjski bio je veoma blizu senzacije protiv Aston Ville. Prvak Bosne i Hercegovine je do 94. minute na Villa Parku imao 'nulu', no nažalost John McGinn je postigao pogodak i donio je domaćem timu pobjedu.

Nakon utakmice govorio je sjajni golman Plemića Marko Marić. On je tužan zbog krajnjeg ishoda, ali ponosan zbog nastupa svog tima.

"Teško je bilo šta reći nakon što na manje od pet minuta prije kraja primite gol i izgubite utakmicu. Ipak, možemo biti ponosni. Dolazimo iz male fudbalske zemlje, ali smo pobijedili AZ i večeras smo bili jako blizu osvajanja boda", rekao je Marić.

John McGinn tvrdi da je za Villu ovo velika pobjeda. Ističe da nije sretan onim kako se razvijala situacija na terenu.

"Velika pobjeda kada znamo kako smo otvorili ovo takmičenje. Večeras smo morali pobijediti, ali nismo igrali dobro u prvom dijelu", rekao je kapiten Ville i nastavlja:

"Na kraju su samo tri boda bitna. Uspjeli smo ih večeras uzeti, ali moramo napredovati. Imamo pritisak pobjeđivanja, moramo biti bollji. Pokazali smo strpljenje, a to je bila sjajna lopta Cashyja (Matty Cash) koju sam uspio glavom poslati u mrežu", rekao je McGinn.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U drugom meču ove grupe AZ Alkmaar je pobijedio Legiju iz Varšave s 1:0, pa je tabela nakon dva odigrana kola veoma zanimljiva jer sve ekipe imaju po tri boda. Zrinjski i AZ Alkmaar imaju gol-razliku 4-4, Aston Villa i Legia imaju po tri data i primljena pogotka.

Treće kolo grupne faze koje se igra 26. oktobra donosi duel Zrinjskog i Legije u Mostaru, te AZ Alkmaara i Aston Ville u Nizozemskoj.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...budi sretan sto nisi primio 10 komada,jer da vas nisu vile nosale to bi te snaslo...
0 6
velez mo
Susjedi imaju dobru ekipu,ovo veceras je sigurno bilo odlicno,cak sta vise perfektno,za daljni iskorak u Evropi su im potrebna 2 defanzivna vezna igraca,da znaju sigurno prenjeti loptu iz prve trecine,ali igraci Evropskog kalibra koji kostaju 2,3 miliona da bi imali veci posjed lopte i kreirali vise sansi.Ovo sve ostalo od obrane,krila,bekova,napada je dobro.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi