Marko Mihojević karijeru nastavlja u Njemačkoj!

Ponovo poslan na posudbu

Marko Mihojević karijeru nastavlja u Njemačkoj! · Zvanično

Mladi bosanskohercegovački defanzivac Marko Mihojević ni narednu sezonu neće provesti u PAOK-u.

Iako je za klub iz Soluna ugovorom vezan do decembra 2020. godine, bivši kapiten Sarajeva narednu sezonu će provesti u Njemačkoj gdje će igrati za Erzgebirge Aue koji se takmiči u 2. Bundesligi.

Transfer je putem zvanične stranice potvrdio i ovaj njemački drugoligaš koji će, kako je navedeno, imati po završetku sezone i mogućnost da otkupi Mihojevićev ugovor po ranije dogovorenim uslovima.

"Radi se o igraču koji ima liderske osobine i bit će sigurno pojačanje za naš klub. Važno je da se dobro uklopi, a nije isključeno ni da ostane u klubu i nakon što se sezona završi. Definitivno je tip fudbalera za kakvim smo tragali", rekao je, između ostalog, predsjednik kluba Helge Leonhardt.

U novom klubu Mihojević je zadužio dres sa brojem 3.

Podsjetimo, Mihojević je prethodnu sezonu proveo u dresu OFI Crete za koju je upisao 27 nastupa i pokazao ujedno kvalitet koji ga je i doveo u Grčku. Ipak, jaka konkurencija u PAOK-u primorala ga je da ponovo minutažu potraži u nekoj drugoj sredini.

Za Erzgebirge Aue je prošle sezone imao priliku igrati i bh. fudbaler Mario Kvesić. 

Potražite više informacija na temu Super League:

Top Komentari

Avayan
Sretno Marko. Za dvije, tri godine u Bundesligu aBd.
5 0
GospodinIzSarajeva
Trebao je ostati još u Sarajevu.Nakon ove sezone je trebao otići i vjerujem da bi ga kupio tim iz bundeslige i bio bi u 1 postavi
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi