Mihojević: Nedostaje mi Sarajevo u svakom smislu
Bivši mladi bh. reprezentativac standardan je u dresu grčkog OFI-ja u kojem nastupa kao posuđen igrač PAOK-a, a nedavno je imao priliku da zaigra u A reprezentaciji i to na debiju Roberta Prosinečkog, te ne gubi nadu da će i u budućnosti biti dio Zmajeva

Mladi defanzivac trenutno se izborio za mjesto u prvih 11 OFI-ja

Mihojević: Nedostaje mi Sarajevo u svakom smislu

E. Škorić

Marko Mihojević (22) ustalio se u početnu postavu OFI-ja, u kojem nastupa kao posuđen igrač grčkog velikana PAOK-a.

Mihojević je upisao pet nastupa u ovoj sezoni za OFI u grčkom šampionatu, a ima i dva nastupa u Kupu. Sve u svemu, rezultati sugerišu da na najbolji način obavlja svoju dužnost na terenu, a to je prvobitno odbrana vlastitog gola.

U posljednjih pet mečeva OFI je ostvario dvije pobjede uz tri remija, a na čak četiri meča mreža ovog tima je ostala netaknuta.

"Uspio sam da se nametnem igrama na terenu i jako sam zadovoljan dosadašnjim igrama. Tim je u početku bio u krizi, ali u posljednjim susretima smo se uspjeli koliko toliko podići i želimo ovako nastaviti, pa što ne biti i bolji?", kazao je Mihojević u razgovoru za SportSport.ba.

O potpisu za PAOK i odluci da pređe u velikana iz Soluna, Mihojević kaže da se ne kaje.

"Iskreno se ne kajem što sam izabrao PAOK, jer je to najveći klub u Grčkoj, sa velikom tradicijom i zaista velikim brojem dobrih igrača. U želji za što većom minutažom sam se odlučio da odem na posudbu u OFI i to se također ispostavlja za sada kao dobar potez":

Jesi li pratio sarajevski derbi koji je završen pobjedom bivšeg kluba?

"Naravno da sam pratio derbi, pratim svaku utakmicu Sarajeva i mogu reći da je Sarajevo nadigralo i zasluženo pobijedilo gradske rivale. Sarajevo ima puno jači tim od Želje u ovom trenutku i zato me ne čudi ta pobjeda".

Da li si i dalje u kontaktu s nekim od bivših saigrača?

"Čujem se s dosta igrača, drago mi je što za sada igraju odličnu sezonu i najbolji nogomet. Sarajevo mi puno nedostaje, kao grad i kao klub, pošto sam tamo doživio najljepše trenutke u karijeri".

Imao si tu čast da obučeš i dres nacionalnog tima i to kod Roberta Prosinečkog...

"Igrao sam tu prvu utakmicu s novim selektorom Prosinečkim i to mi je zaista bila velika čast. Prethodno sam igrao uspješan kvalifikacijski ciklus u mladoj reprezentaciji, a na kraju nam je možda nedostajalo i malo sreće da napravimo iskorak", ističe Mihojević.

Ne odustaješ od dresa reprezentacije BiH?

"Naravno da je svakom igraču san da nastupa za nacionalni tim, tako i meni. Nastojat ću da što bolje igram i da radim, pa vidjet ćemo šta donosi budućnost".

Za kraj, najbolja ekipa u Grčkoj i 'najluđi' navijači?

Potražite više informacija na temu Super League:

"Mislim da ove sezone PAOK ima najbolju ekipu i igraju ubjedljivo najljepši nogomet, što i tabela pokazuje. Navijači su zaista nevjerovatni, strašni fanatici i prave ludu atmosferu. Ovdje je svaka druga utakmica derbi, strašno je kakav je to pakao onda na tribinama".

Prije odlaska u Grčku, mladi defanzivac je igroa za Sarajevo, u čiju Akademiju je stigao iz trebinjskog Leotara.

Top Komentari

Romario 77
Marko sretno tebi u karijeri a Kosevo ce uvijek biti tvoj dom.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi