Gdje ih više Hrvati nalaze? Marko Pjaca prima loptu, rivali padaju kao čunjevi, a onda...

Sjajan gol Rijeke

Gdje ih više Hrvati nalaze? Marko Pjaca prima loptu, rivali padaju kao čunjevi, a onda...

Admin Čaušević

Jedino je Belgija zemlja koja u Evropi može parirati Hrvatskoj kad se gleda omjer stanovništva i broja sjajnih fudbalera i s pravom se može diskutovati o temi gdje Hrvati više pronalaze tako sjajne igrače?

Marko Pjaca je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata Evrope, stigao je i do velikog Juventusa, ali su ga brojne povrde udaljile sa terena, posebno ona iz marta 2017. kada je stradalo koljeno.

Pjaca se nakon godina igranja po Evropi ljetos vratio u Hrvatsku i pronašao sebe. Čini se da Hrvati zaista imaju recept kako razviti igrača.

U duelu Istre i Rijeke preporođeni Zagrepčanin je pokazao zašto su Bianconeri svojevremeno za njegove usluge Dinamu iskeširali 30 miliona eura.

Igrala se 30. minuta kada je Pjaca primio loptu na vrhu kaznenog prostora, ušao u solo prodor i počeo da "baca" svoje protivnike.

Nekoliko ih je završilo na zemlji dok konačno nisu oborili Pjacu, ali je lopta došla do Tonija Fruka koji je zakucao u mrežu za slavlje Armade.

Oglasi

Bio je ovo definitivno jedan od najboljih solo prodora u prvenstvu Hrvatske te potvrda da se Pjaca vraća na pravi put i opet će biti spreman za najveće domete.

Sjajna je ovo vijest svakako i za Zlatka Dalića pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj jer Pjaca je igrač posebnih karakteristika i sigurno svim može zagorčati život.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba svakako istači i sjajnu završnicu Fruka koji je ove sezone jedan od najboljih asistenata Evrope, do utakmice sa Istrom skupio je čak 15 ključnih dodavanja za gol.

Nema sumnje da će na Rujevicu tokom ljetne pauze vrlo često stizati ponude evropskih klubova pošto je na Kvarnerskom izlogu niz sjajnih fudbalera...

Top Komentari

user1676717906
Bravo MAESTRO
0 0
stranputica
Odlična akcija ali po meni neregularan gol. Prije udarca Fruka, bio je penal. Koliko se sjećam kod penala nema prednosti....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi