Ne prestaju problemi za Hrvate - Dalić pred ključnu utakmicu ostao bez još jednog fudbalera

Zbog povrede

Ne prestaju problemi za Hrvate - Dalić pred ključnu utakmicu ostao bez još jednog fudbalera

E. Oštraković

Novi problemi zadesili su selektora Hrvatske, kao i njegov stručni štab, a radi se o povredi Marka Pjace.

Ovaj fudbaler se nakon pet godina vratio u hrvatsku reprezentaciju, ali neće moći igrati u narednoj utakmici.

Pjaca je pozvan upravo zbog posljednje dvije utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a zbog povrede nije igrao protiv Latvije.

Dalić je potvrdio da Pjaca neće biti u kombinacijama ni za utakmicu protiv Armenije koja se igra sutra navečer.

"Pjace neće biti u kadru. Radi se o bolu u mišiću. Nećemo ništa rizikovati, nema nikakve potrebe za to", rekao je Dalić.

Oglasi

Ono što je dobro za Dalića jeste to da su Juranović i Luka Sučić počeli da treniraju i mogli bi biti u konkurenciji za utakmicu.

Imao je Dalić pred ove dvije utakmice mnogo problema sa povredama, te mu je "otpalo" nekoliko igrača zbog toga.

Povrijedio se Petković, zatim Mateo Kovačić, pa onda i Nikola Vlašić, a sada i Marko Pjaca. Od ranije su povrijeđeni Oršić i Perišić.

Hrvatska u posljednjem kolu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mora ostvariti pobjedu protiv Armenije kako bi se kvalifikovala na ovo takmičenje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukoliko se to ne desi, onda se moraju nadati da će Turska izboriti dobar rezultat protiv Walesa.

Utakmica između Hrvatske i Armenije igra se sutra navečer na Maksimiru koji je rasprodan i očekuje se oko 22 hiljade navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi