Marko Prgić: Sredina tabele je naša realnost
Iako podmlađena ekipa Orašja je odigrala jako dobru polusezonu, a jedan od glavnih igrača bio je Marko Prgić.

Kapiten Orašja zadovoljan igrama

Marko Prgić: Sredina tabele je naša realnost

E. Oštraković

Nogometaši Orašja odigrali su jako dobru prvu polusezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Jedan od ključnih igrača u ovim dobrim igrama bio je kapiten ekipe Marko Prgić.

" Mislim da je sedmo mjesto trenutno naša realnost budući da je veliki broj igrača koji su nosili igru Orašja zadnjih godina napustilo klub. Zbog toga su priliku dobili naši mladi igrači koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. Smatram da smo mogli biti među tri ekipe koje se nalaze u vrhu tabele da smo imali malo više sreće i iskustva, ali opet ponavljam ovo je naša realnost. Smatram da ćemo u nastavku prvenstva uz nekoliko pojačanja biti još bolji i da ćemo na kraju sigurno završiti na nekoj od prvih pet pozicija na tabeli", rekao je Prgić.

Iako dosta podmlađena, ekipa Orašja pokazala je da se može nositi sa dosta jačim ekipama.

" Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica protiv jačih protivnika. Tu najprije mislim na utakmicu protiv Jedinstva kada smo pobijedili sa 2:0. Također odlično smo odigrali protiv Rudara, Veleža i Olimpica gdje smo poraženi, ali smo pokazali da posjedujemo kvalitet i da se možemo nositi sa najboljima. Velež nam je svima pokazao kako se kvalitetnim radom i strpljenjem može doći do cilja i iskreno se nadam da će oni biti putnici u Premijer ligu jer su to zaslužili", dodao je kapiten Orašja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prgić je otkrio kako ima određene ponude ali da se i dalje vidi u ekipi Orašja.

" Moji planovi su još uvijek vezani za Orašje, ponude postoje ali ovdje sam trenutno jako zadovoljan, kako u klubu tako i na privatnom planu, tako da sasvim sigurno ostajem u Orašju do kraja sezone. Nadam se da ćemo se boriti za sami vrh tabele, kao i prethodnih godina, a onda već naredne sezone pokušati napasti ulazak u Premijer ligu BiH jer ovaj grad i klub to zaslužuju", završio je Marko Prgić.

Top Komentari

sportsport
Samo hrabro.Jos uvijek ste trofejniji od slobode.
2 3
Gari Garinča
Vi nemožete ispast Vi ste politički klub.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi