Osmanović za pobjedu Olimpika nad Orašjem
Olimpik je polusezonu završio na drugom mjestu, dok je Orašje šestoplasirano.

Minimalna pobjeda tima sa Otoke

Osmanović za pobjedu Olimpika nad Orašjem

Samir Mlaćo, foto: S. Bošković

Duelom Olimpika i Orašja spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH. Olimpik je po veoma hladnom vremenu savladao Orašje sa minimalnih  1:0.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo kvalitetan meč. Olimpik je imao više od igre, imao loptu u svom posjedu, ali nije bilo pravih prilika. Orašje se branilo i nije nijednom zaprijetilo.

Kod Olimpika vrijedi izdvojiti pokušaje Bibića i Jusufija, ali mreže su mirovale.

U drugom dijelu domaći su krenuli po pogodak i tri boda, a to im se isplatilo u 69. minuti kada je kapiten Adnan Osmanović glavom sjajno matirao Armina Kurbašića. Bio je to peti pogodak ove sezone za sjajnog 21-godišnjeg ofanzivca tima sa Otoke.

Do kraja bez uzbuđenja i Olimpik je završio na drugom mjestu sa 32 boda, sedam manje od Veleža, dok je Orašje na sedmom mjestu.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

FK Olimpik - HNK Orašje 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufi, Sadiković, Stojanović, Bibić, Kišić.

HNK Orašje: Kurbašić, Prgić, Lugavić, Šabić, Mikić, Živković, Brković, Matolić, Marošević, Marković, Đukić.

Top Komentari

Anel21
Sreca 6 navijaca doslo
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti