Hrvatski komentator skoro doživio srčani tokom penala i velike pobjede protiv Brazila

Emocije je bilo dosta teško zadržati

Hrvatski komentator skoro doživio srčani tokom penala i velike pobjede protiv Brazila

Endin Čaušević

Hrvatska je sinoć još jednom oduševila fudbalski svijet jer je na Svjetskom prvenstvu u Kataru uspjela pobijediti nakon penala Brazil i plasirati se u polufinale, a pojavio se i video kako je komentator Marko Šapit doživio penal seriju koja će se dugo pamtiti.

Nakon što je mečeve reprezentacije Hrvatske na velikim takmičenjima prenosio tradicionalno legendarni Drago Ćosić nakon njegovog odlaska u penziju ta čast pripala je Marku Šapitu koji radi odličan posao.

Navijači Hrvatske su zadovoljni poslom pojeg Šapit obavlja na Mundijalu u Kataru i smatraju da je Ćosić dobio dostojnu zamjenu kada je u pitanju komentarisanje utakmica Vatrenih.

Jučerašnja utakmica Hrvatske i Brazila će se sigurno još dugo pamtiti jer su Vatreni uspjeli da naprave još jedan nevjerovatan rezultat i kući pošalju prvog favorita.

Brazilci su očekivali da će pobijediti Hrvatsku i proći u polufinale, ali izabranici Zlatka Dalića su sve šokirali i nakon penala uspjeli su da prođu dalje i ponovo budu među četiri najbolja tima na svijetu.

Jasno je da je Hrvatska u Katar stigla kao aktuelni viceprvak svijeta, no malo ko je prognozirao da mogu baš u četvrtfinalu nadigrati i Brazil koji je u Kataru oduševio svojom igrom.

Oglasi

Međutim, Hrvati su još jednom pokazali da su pravi specijalisti za produžetke i penale, a jučerašnji meč će se sigurno pamtiti još dugo.

To se posebno odnosi na hrvatskog komentatora koji je jučer skoro "doživio srčani udar" tokom izvođenja penala, a ni sam nije mogao vjerovati da je na kraju Hrvatska pobijedila.

Šapit je bio u ekstazi kada je Marquinhos promašio penal što je Hrvatskoj osiguralo pobjedu i plasman u polufinale ovog velikog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kako je Marko Šapit komentarisao i doživio veliku pobjedu Hrvatske protiv Brazila pogledajte OVDJE.

Hrvatska će ponovo na teren već za tri dana kada ih u utorak očekuje meč polufinala protiv Argentine koji se od 20 sati igra na Lusail stadionu. To će Vatrenim biti šansa da se drugi put zaredom plasiraju u finale Mundijala što bi bio nevjerovatan uspjeh.

Top Komentari

Realist
Nije Ćosiću ni do koljena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi