Telefonski poziv kojeg će Vaha pamtiti do kraja života

Postao je rekorder

Telefonski poziv kojeg će Vaha pamtiti do kraja života

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić je u ovom trenutku možda i najbolji trener kada je u pitanju reprezentativni fudbal.

Čuveni bh. trener je uspio izboriti četvrti uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo i to sa četiri različite reprezentacije.

Poslije Obale Slonovače, Alžira i Japana, populani Vaha je na smotru najboljih selekcija odveo i reprezentaciju Maroka.

U revanš susretu baraža Lavovi Atlasa su sa 4:1 pobijedili DR Kongo te su tako svojoj zemlji donijeli peto učešće na svjetskim prvenstvima.

Odmah poslije posljednjeg sudijskog zvižduka Halilhodžić je dobio telefonski poziv kojeg će pamtiti do kraja života.

Oglasi

Naime, bh. trenera je na telefon nazvao lično marokanski kralj Mohamed VI kako bi mu čestitao na velikom uspjehu.

Marokanski kralj i Vaha su pričali na francuskom jeziku, a naš trener mu je poručio da je ovaj uspjeh zasluga svih igrača i cijele nacije.

[twitter]https://twitter.com/Mr__Fisk/status/1508923161173188611[/twitter]

Inače, turnir u Kataru će biti drugi Mundijal za Halilhodžića.

Interesantno da je u Obali Slonovače dobio otkaz nekoliko mjeseci pred SP 2010. u Južnoafričkoj republici nakon razočaravajućeg izdanja na Afričkom kupu Nacija.

S Alžirom je 2014. godine stigao do nokaut faze, dok je i s Japanom izborio plasman na SP u Rusiji, ali je klupu Samuraja napustio pred turnir zbog neslaganja sa rukovodstvom japanskog Saveza.

Top Komentari

emanuelmacron
mislim da mnogi nesvataju Vahu i sta hoce,nemora se ocistiti savez,nego on zeli trenirati Bosance ,a ne Hrvate, Srbe i Bosnjake ,ali tesko ,koce to objasniti divljim srbima ,umisljenim cobanima hrvatima i glupom seljackom boslji.
24 4
King_Kenny
...ocistiti savez od ovih parazita,izbaciti politiku iz fudbala i napraviti mu prostor da mu BiH bude 5.koju je odveo na SP za kraj karijere...ali to su samo snovi i puste zelje,realnost su Petev i minimalne pobjede nad fudbalskim patuljcima.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi