Gvineja Bisau deklasirana, Vaha sa Marokancima zacementirao lidersku poziciju u grupi

Utakmica ipak odigrana

Gvineja Bisau deklasirana, Vaha sa Marokancima zacementirao lidersku poziciju u grupi

H. Zilić

Nakon dosta iščekivanja duel trećeg kola afričkih kvalifikacija za SP 2022. godine između Maroka i Gvineje Bisau u okviru grupe I ipak je odigran.

Izabranici našeg Vahida Halilhodžića opradvali su ulogu favorita i slavili sa 5:0.

Poveli su Marokanci sa 1:0 u 31. minuti golom Hakimija, a Louza iz penala u prvoj mniuti sudojske nadoknade prvog poluvremena pogađa za 2:0.

Na 3:0 povisio je Chair u 49. minuti na asistenciju El Kabbia, za 4:0 pogađa El Kaabi u 62. minuti utakmice.

Konačnih 5:0 postavio je El Haddadi u 82 minuti susreta.

Marroko je lider grupe sa šest bodova, gol razlikom 7:0 i utakmicom manje od Gvineje Bisau koja ima četiri boda, Gvineja ima dva boda i utakmicu manje, dok je Sudan osvojio jedan bod.

Podsjetimo, duel Maroka i Gvineje Bisau bio je pod upitnikom jer su sinoć nakon večere fudbaleri Gvineje Bisau osjetili stomačne probleme, neki su zadržani u bolnici, ali pušteni su, međutim večeras su bili na klupi i nisu ulazili u igru.

Top Komentari

King_Kenny
"Marroko je ldier grupe sa šest bodova, gol razlikom 5:0 i utakmicm manje od Gvineje Bisau koja ima četiri boda, Gvineja ima dva boda i utakmicu manje, dok je Sudan osvojio jedan bod."...............kako Maroko moze imati 6 bodova i gol razliku 5:0,ako je Gvineju Bisau pobijedio 5:0???????
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije