Marokanci okupirali katarskog sudiju, a ono što je on Hakimiju uradio je izazvalo potpuni bijes

Katarac se pogubio

Marokanci okupirali katarskog sudiju, a ono što je on Hakimiju uradio je izazvalo potpuni bijes

Edmir Škorić

Marokanska nogometna reprezentacija izgubila je utakmicu za treće mjesto od Hrvatske rezultatom 2:1, ali nikako da se pomire s porazom, ponajviše jer smatraju da ih je katarski sudija Abdulrahman Ibrahim Al Jassim koštao medalje.

Hrvatska je stigla do bronze golovima Joša Gvardiola i Mislava Oršića, dok je Achraf Dari bio strijelac jedinog gola za Marokance, koji su ispisali historiju i postali prva afrička selekcija koja je izborila polufinale Mundijala.

Marokanci su imali želju da u 'malom finalu' pobijede Hrvatsku i osvoje prvu medalju, no terbalo bi da budu ponosni na sebe zbog svega napravljenog u Kataru. Uostalom, izbacili su Španiju, Portugal, lavovski se borili i sa Francuzima, prethodno u grupi pobijedili Belgiju...

Herojski su se borili do kraja, bili su prava senzacija i pravo osvježenje Svjetskog prvenstva. Uz malo sreće, zaista, mogli su i do velikog finala, a i medalja im je izmakla iz ruku.

Oni smatraju da im je uveliko otežao katarski sudija, kojeg su nakon utakmice okupirali na centru. Selektor Walid Regragui je priv otišao do Al-Jassima da ga pita za objašnjenje.

Odnosilo se na detalj iz 75. minute kada je Hakimi pao u petercu nakon duela sa Livakovićem, ali Katarac to "nije vidio".

Oglasi

Achraf Hakimi je također uputio nekoliko prijetećih gesti prema sucu, koji je, međutim, uzvratio širokim osmijehom, što ne naravno dodatno šokiralo i razbijesnilo i Hakimija i Walida i sve ostale igrače ove reprezentacije.

"Obračun" Marokanaca sa sudijskom ekipom možete pogledati OVDJE.

U malom finalu bila je još jedna kontroverzna situacija. U 74. minuti Hrvati su tražili kazneni udarac nakon što se Gvardiol srušio na teren nakon kontakta s Amrabatom, ali ni tu nije bilo reakcije od strane sudija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Marokanci će ubzro shvatiti da je gotovo i nastaviti sa životom, no svjesni da su ispisali historiju i da su svom narodu donijeli najljepši mogući kraj godine.

Posljednju utakmicu Mundijala igraju Argentina i Francuska sutra od 16 sati, a sudit će je Poljak Szymon Marciniak.

Top Komentari

lalinjo
Kažu da se pogubio kad njima treba,a nisu se pogubili kad je trebao dosuditi čisti penal za Hrvatsku,neka ste izgubili,ovo je za VAHU,ništa zaslužili niste,ništa....
2 4
Samo_Realno
Kaze ovaj novinar, Gvardiol se srusio, heheheheh....da ga slucajno nije neko oborio novinaru???
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi