Ismijavaju ih opravdano: "Maroko i Hrvatska u finalu..."
Troll aludira na defanzivne igre Maroka i Hrvatske.

Fotografija kruži društvenim mrežama

Ismijavaju ih opravdano: "Maroko i Hrvatska u finalu..."

Eldar Ganibegović

Jedan od potencijalnih parova finala Svjetskog prvenstva jeste i Hrvatska - Maroko, a danas internetom kruži fotografija koja na podsmjehujući način pokazuje kako bi to finale zapravo "izgledalo".

U utorak i srijedu na rasporedu su utakmice polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska će se u utorak za drugo vezano finale boriti protiv Argentine, dok će Maroko u srijedu pokušati ispisati nove stranice historije i postati prva afrička selekcija u finalu Mundijala, a za to je potrebno da izbace Francuze.

Maroko se pokazao kao vrlo tvrda ekipa koja ne prima i ne daje puno golova. Odnosno, niko im nije zabio gol od protivnika, nego su samo dali jedan sami sebi u pobjedi nad Kanadom (2:1) u trećem kolu grupne faze.

Nisu primili gol od Hrvatske (0:0), Belgije (2:0), Španije (0:0) i Portugala (1:0), a čak im mrežu nisu zatresli ni Španci u raspucavanju gdje su promašili tri penala.

Hrvatska je također ponovo stigla do polufinala na jako težak način. Igrali su dvije "nule" u grupi, s Marokom i Belgijom, primili su tri gola ukupno, a osminu i četvrtinu finala riješili su penalima, baš kao i prije četiri godine u Rusiji.

Oglasi

Stoga, kreativni umovi društvenih mreža došli su na ideju da "trolluju" ove dvije reprezentacije na osnovu njihove tvrde igre.

"Maroko i Hrvatska u finalu čekaju 120 minuta penale", stoji u opisu fotografije na kojoj svi fudbaleri sjede na terenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ukoliko Maroko i Hrvatska zaista uđu u finale, to će značiti da ćemo dobiti i devetog osvajača Svjetskih prvenstava, a potencijalno prvog iz Afrike.

Do sada su Svjetsko prvenstvo osvajali: Urugvaj, Argentina, Brazil, Italija, Engleska, Španija, Francuska i Njemačka. 

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ma zaboli ih za trolove treba doci tu gdje jesu. Kad je italija osvajala penale i prvenstvo onda su svi cutali. Najdosadnija igra talijanska.
3 0
Mostarac94
Da hoce i nas nekad ovako trolat a da smo top 4 u svijetu,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi