Povrede kroje sastave: Maroko i Hrvatska u velkim problemima pred najvažniju utakmicu

Dosta izostanaka

Povrede kroje sastave: Maroko i Hrvatska u velkim problemima pred najvažniju utakmicu

Esmer Oštraković

Nakon što su svoj nastup na Svjetskom prvenstvu otvorili protiv Maroka, Hrvati će protiv istog protivnika zatvoriti svoj nastup na Mundijalu.

U toj utakmici, grupne faze, nije viđen niti jedan pogodak, te je to tada viđeno kao veliki kiks Hrvata, ali sada se ispostavilo da to baš i nije tako.

Maroko je nakon toga izbacio Portugal i Španiju sa Svjetskog prvenstva, a pružili su i jako dobar otpor protiv Francuske.

Sada će imati priliku da ostvare pobjedu protiv Hrvatske i tako zauzmu treće mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Kako najavljuju hrvatski mediji, Zlatko Dalić će napraviti dvije izmjene za utakmicu svoje reprezentacije protiv Maroka.

Navodno će utakmicu protiv Maroka propsustiti Josip Juranović, te Marcelo Brozović, a obojica su propustila današnji trening.

Juranovića bi u prvoj postavi trebao zamijeniti Josip Stanišić, dok će umjesto Brozoviča od prve minute igrati Lovro Majer.

I Maroko je ostao bez nekoliko važnih igrača pred utakmicu sa Hrvatskom i to će naravno biti veliki hendikep za njih.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmicu bi tako trebali propustiti Saiss, Aguerd i Mazraoui, a sva trojica su naravno standardni prvotimci.

Ostaje da vidimo ko će odigrati bolju utakmicu i tako ipak sa medaljom otići kući, a blaga prednost je na strani Hrvata koji imaju više iskustva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi