Marokanci spremaju scene kakve će fudbalski svijet dugo pamtiti
FOTO: EPA

U polufinalnom duelu Mundijala

Marokanci spremaju scene kakve će fudbalski svijet dugo pamtiti

Haris Zilić

Drugi polufinalni susret Mundijala u Kataru večeras od 20 sati po centralnoevropskom vremenu igraju Francuska i Maroko, a meč će se igrati na stadionu Al-Bayt. Sigurno je da nas očekuje još jedna zanimljiva utakmica na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje je već dobilo prolaznu ocjenu po mnogim faktorima.

Maroko je prva afrička reprezentacija u historiji koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, a sada imaju priliku da odu i do finala te ovu priču učine možda i jednom od najljepših u historiji Svjetskih prvenstva.

Marokanci će imati ogromnu podršku svojih navijača.

U Katar su stigli iz raznih država Evrope, neki su uspjeli doći i iz Maroka ranije, jer su im danas otkazai svi čarter letovi.

Vodeći svjetski mediji prenose da Marokanci na tribinama spremaju pravu feštu.

Pomenuti duel će posmatrati 69.000 navijača od čega će biti čak 55.000 navijača Maroka.

Oglasi

Marokanci će imati i podršku od strane domaćina kao i u prethodnim mečevima, a brojna marokanska dijaspora iz Evrope imala je sreće da ugrabi ulaznicu za večerašnje polufinale.

Ranije je lansirana informacija da će Francuska na tribinama imati oko 4.000 navijača pa je sasvim jasno ko će imati veću i bolju podršku večeras.

Fudbaleri Maroka će imati osjećaj kao da ne igraju u Kataru nego u nekom marokanskom gradu što im može biti motiv i dodatni vjetar u leđa za još jednu senzaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pobjednik duela između Francuske i Maroka u nedjeljnom finalu će igrati protiv Argentine.

Poraženi iz pomeutog duela u subotu će protiv Hrvatske igrati susret za treće mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi