Marokanski igrači otkrivaju pravo lice Vahe? "Tu ću stati s komentarom..."

Svega je bilo na press konferenciji Maroka pred Hrvatsku

Marokanski igrači otkrivaju pravo lice Vahe? "Tu ću stati s komentarom..."

S. Mlaćo
Marokanci su spremni da savladaju selekciju Hrvatske i osvoje treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ni današnja press konferencija nije mogla bez spominjanja bh. trenera Vahida Halilhodžića, dojučerašnjeg selektora ove reprezentacije.

Ova selekcija osvojila je brojne simpatije, no na tome ne žele stati. Došli su do same završnice, a sutra će za rivala imati Hrvatsku od 16 sati.

Tim povodom održana je press konferencija Maroka na kojoj su govorili selektor Walid Regragui i napadač Zakaria Aboukhlal.

"Važna utakmica, napravit ćemo sve da osvojimo bronzu. Razočarani smo nakon polufinala, ali i iscrplejni. Igrali smo sa Hrvatskom već u grupnoj fazi, moramo sutra biti čista glave. Nije isto biti treći ili četvrti“, rekao je Regragui.

Rekao je da je Hrvatska bila favorit uoči njhovog prvog meča, no da su oni dobrim igrama itekako zaslužili poštovanje.

Promijenit ćemo našu dosadašnju taktiku“, najavio je on.

Oglasi

Riječ je dobio Aboukhlal, inače član francuskog Toulusea.

"Imam dobar predosjećaj pred ovu utakmicu“, rekao je i onda dobio pitanje da li je u selekciju Maroka stigla čestitka bh. trenera Vahida Halilhoddžića koji je sa Marokom izborio plasman u Kataru, a onda dobio otkaz.

Nisam se čuo sa njim, ne znam da je nekome čestitao“.

Novinare je zanimalo kakva je razlika između Vahinog Maroka i ovog sada.

“Mislim da su svi vidjeli kako smo igrači taktički. Vidi se i razlika kako igrači dolaze u reprezentaciju. Svi smo sretni sa ovim selektorom. Tu ću stati sa komentarom“, rekao je Aboukhlal.

Oglasi

Iz Maroka za Vahu stižu šokantne vijesti - SportSport.ba

Kao što je od ranije poznato popularni Vaha je smijenjen dva mjeseca uoči Svjetkog prvenstva zbog neslaganja sa nekim od najvećih zvijezda u ekipi, među kojim je i Hakim Ziyech.

Ziyech je dobio brojne pohvale tokom cijelog prvenstva, a posebno od Vahinog nasljednika, upravo selektora Walida Regraguija.

"Znate, ovaj čovjek je nevjerovatan. Vratio se duh reprezentacije s njegovim povratkom. Mongi o njemu govore da je lud i da ne može pomoći reprezentaciji i da je neko koga je teško kontrolisati", kazao je Regragui te nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ali kada mu date ljubavi i povjerenje on bi za vas poginuo. I to je ono što sam mu dao. Vratio je vjeru meni i navijačima Maroka jer su mnogi željeli da se vrati u reprezentaciju i on to zna“.

Marokanci su potvrdili da imaju određene probleme u kadru pred sutrašnji meč, te da će samo sto posto spremni sutra istrčati na teren.

Top Komentari

zak84
Vahu Samo pare zanimaju. . Nema obraza djubre da dodje za selektora BiH. Jer mu nemogu dat 500 hiljada platu... Prokletinja... Zato ga svi I otjeraju ... A U stvari vidi se kakav je strucnjak. Covjek izbacio Ziyecha iz reprezentacije a covjek igra U zivotnoj formi. ..
2 9
anga
Ta ce jedan marokanac meni govoroto o nasem Vahi.... podrska za Vahida !!!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi