Ni najveće fudbalske nacije nemaju ono što ima Maroko: Pogledajte u kakvim uslovima Vaha sprema tim

Nevjerovatna građevina

Ni najveće fudbalske nacije nemaju ono što ima Maroko: Pogledajte u kakvim uslovima Vaha sprema tim

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka igrat će na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon 24 godine Marokanci su ponovo među najboljim selekcijama svijeta, a za to velike zasluge idu legendarnom bh. stručnjaku Vahidu Halilhodžiću, koji predvodi s klupe ovu reprezentaciju.

Marokanci su u proteklih 10-ak godina dosta ulagali u fudbal. Dosta igrača su uspjeli dovesti pod svoju zastavu, a igračima i trenerima omogućeni su zaista spektakularni uslovi za rad.

Fudbalski kompleks nazvan 'Mohammed VI' prema marokanskom kralju izgrađen je 2009. godine, a na njemu mu mogu pozavidjeti i velike fudbalske velesile.

U ovaj kompleks je uloženo gotovo 140 miliona eura. Marokanci imaju apsolutno sve što požele u njemu i sve izgleda zaista impresivno.

Slike uvijek govore više od bilo kakvih riječi i mora se priznati da ovaj fudbalski kompleks izgleda čudesno.

Fudbalerima ove selekcije preostalo je samo da igraju fudbal. Ipak, neki od njih se smatraju većim od ove države pa odbijaju pozive Vahida Halilhodžića.

Među njima je i Hakim Ziyech. Zvijezda Chelseaja izbačena je iz nacionalnog tima zbog nesportskog ponašanja i tim potezom je 69-godišnji bh. stručnjak sam sebi ugrzio posao.

Nekima su zasmetala i pravila koja je Halilhodžić uveo. Nema neprofesionalnog života, šiše i playstationa do dugo u noć i mnogima se to nije dopalo. Realno gledajući u ovakvom kompleksu im je sve to nepotrebno.

Top Komentari

zilan66
Sad ce vaha odvesti ekipu na ilidju.
1 0
plemic
isto kao u nas u zenici
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti