Još jedna pobjeda Vahida Halilhodžića: Oglasio se Fudbalski savez Maroka
FOTO: EPA

I dalje je selektor

Još jedna pobjeda Vahida Halilhodžića: Oglasio se Fudbalski savez Maroka

Adnan Beganović

Da li će Halilhodžić ostati na klupi fudbalske reprezentacije Maroka? Pitanje je kojim se mjesecima bave marokanski mediji. U nekoliko navrata su mu pronašli nasljednika, proglasili su ga "bivšim", no naš stručnjak je i dalje na klupi.

Posljednjih nekoliko mjeseci u Maroku se špekuliše o selektorskoj sudbini bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića.

Vahid Halilhodić je uspio Maroko odvesti na Svjetsko prvenstvo, no tamošnja javnost nikako mu ne može oprostiti to što je iz reprezentacije zbog nedoličnog ponašanja odstranio glavne zvijezde među kojima je i Hakim Ziyech.

Gotovo da nema dana da tamošnji mediji ne objave infromaciju o raskidu saradnje Halilhodžića i Fudbalskog saveza Maroka, ali i pored tog nevjerovatnog pritiska Vaha je i dalje za kormilom tamošnjeg fudbalskog nacionalnog tima.

Prije nekoliko dana marokanski mediji su objavili da je naš stručnjak i definitivno "bivši" te da se samo čeka službena objava Saveza i da će na njegovo mjesto doći Walid Regragui, sada već bivši trener Wydada s kojim je osvojio CAF Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, iz Fudbalskog saveza Maroka stigao je demant na takve informacije i još jednom je potvrđeno da je Halilhodžić i dalje selektor reprezentacije.

"Savez demantuje ono što je objavljeno u pojedinim medijima vezano za potpis ugovora sa Regraguijem i potvrđuje da je Halilhodžić i dalje selektor marokanske reprezentacije", naveli su iz Fudbalskog saveza Maroko.

Top Komentari

zilan66
Treba platiti odstetu Vahi,nije mala lova.sad se vidi nakon zadnjih desavanja u celziju da je Vaha bio u pravu za ovog seronju sto ga je idstranio.
8 0
Gari Garinča
Ne mogu oni bez Vahe.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi