Halilhodžića već povezuju s novim poslom, bit će šef jednom od najboljih na svijetu

Ako napusti Maroko

Halilhodžića već povezuju s novim poslom, bit će šef jednom od najboljih na svijetu

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić je navikao na svakodnevne informacije o odlasku sa klupe Maroka. 

Najbolji bh. trener je do sada preživio mali milion otkaza, a kako sada stvari stoje uopšte ne treba da brine za svoju budućnost.

Vež duže vremena Vahu povezuju s odlaskom sa klupe Maroka te se u marokanskim medijim konstantno forsira priča kako neće voditi Lavove Atlasa na Mundijalu u Kataru.

Predsjednik Saveza Faouzi Lekjaa prije nekoliko dana najavio daće se u narednim danima odlučivati o 'velikim' stvarima za nacionalni tim.

"Vahid je došao kada je nacionalni tim bio u tranziciji, njegovi rezultati su zadovoljavajući. Trenutno smo 22. na FIFA listi i najbolji smo tim Afrike".

"Govorio sam mu često da ne bi trebao u svakoj utakmici mijenjati formaciju i stil igre. Ali, svi ga dobro znate. Imamo dosta stvari u kojima se ne slažemo", istakao je Lekjaa.

U slučaju otkaza Vaha ne mora da brine za budućnost pošto mu se neke od reprezentacija otvoreno nude i vrlo rado bi ga za selektora.

Predsjednik FS Egipta Amer Hussein je kazao kako će Halilhodžić biti jedan od glavnih kandidata da preuzme reprezentaciju popularnih Faraona.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bit će jako teško odabrati novog selektora. Halilhodžić je jako dobar stručnjak kojega jako cijenimo i ako dobije otkaz na klupi reprezentacije Maroka, bit će u užem krugu kandidata za mjesto selektora Egipta", rekao je Hussein.

Iskusni stručnjak je tokom bogate trenerske karijere vodio mnoge igrače svjetske klase, a sada bi mogao postati šef Mohamedu Salahu, bez dileme jednom od najboljih igrača današnjice.

Top Komentari

makelele
Da vidimo u kojoj ce Vaha sljedecoj zemlji dobit otkaz haha
2 3
King_Kenny
...otjerat ce Salaha iz reprezentacije i ovi ce mu presuditi...mani se tih Arapa i trazi normalnu reprezentaciju...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi